Şu dört nedenle Dersim’den yanayım

- BİR: Oranın kadim adı “Dersim”dir... Türküler “Dersim” der... Destanlar “Dersim” der... Hatıralar “Dersim” der... “Tunceli” sonradan olmadır.

“Tunceli” sonradan olmadır. Tarih her köşesinden “Dersim... Dersim...” diye haykırır.
- İKİ: Yakın tarihin sancılı dönemlerinde yaşananlar nedeniyle alınan kararların tümünü, bugün aynen devam ettirmekte ısrar etmek anlamsızdır. Tutuculuğa hiç mi hiç gerek yok.

- ÜÇ: Yörenin ahalisi, orayı “Dersim” olarak benimsiyorsa ve “Tunceli” adına ısınamıyorsa... “İlle de Tunceli diyeceksiniz” diye tutturulmaz... O yörenin ahalisine isim dayatmak, çok nahoş bir tutumdur.

- DÖRT: “Dersim”in adını değiştirme hakkının, Dersim’in yerel temsilcilerinde olmasının hiçbir sakıncası yoktur... “Buna devlet karar verir, sen kim oluyorsun”falan diye çıkışmak, seçilmiş yerel temsilcileri hafife almak olur.

 

CANAN KAFTANCIOĞLU’NA DAVA AÇILMASINA DAİR

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Günlük yalan dozu arttı... Her yalanın bir amacı var 18 Nisan 2024 | 3.823 Okunma AK Parti’nin kurtuluşu: Kıyasıya iç eleştiri 16 Nisan 2024 | 3.259 Okunma Çok hesaplı kitaplı bir vuruş 15 Nisan 2024 | 4.151 Okunma Bundan sonra teleferiğe binerken şöyle yapacağım 14 Nisan 2024 | 1.050 Okunma Erdoğan’a Gazze üzerinden vurmak 13 Nisan 2024 | 1.526 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar 1 yorum