Siyasette son durum aşağı yukarı şöyle

Hürriyet Gazetesi Yazarı Ahmet Hakan'ın bugünkü (28.05.2022)''Siyasette son durum aşağı yukarı şöyle'' başlıklı yazısı.

Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylığı neredeyse kesinleşti.

- Mansur Yavaş zaten geride duruyordu. Ekrem İmamoğlu da birkaç adım geride durmaya başladı. Bu iki ismin aday olma ihtimali, gitgide daha da zayıflamış durumda.

- Kemal Kılıçdaroğlu aday olacak... Meral Akşener, Ali Babacan, Ahmet Davutoğlu, Temel Karamollaoğlu da bakan adayları olarak Kılıçdaroğlu’nun arkasında yer alacaklar. Plan bu.

- Yani Kılıçdaroğlu, tek başına aday olmayacak. Miting meydanlarında, “Ben cumhurbaşkanı seçilirsem Meral Akşener cumhurbaşkanı birinci yardımcısı olacak” diyecek.

- “Cumhurbaşkanlığı birinci yardımcılığı”, eski sistemdeki başbakanlığa karşılık gelecek şekilde şekillendirilecek. Meral Akşener’in, “Ben başbakan olacağım” diye ifade ettiği arzusu, böyle yerine getirilmiş olacak.

- Seçime şöyle bir tabloyla gideceğiz: Bir tarafta Cumhur İttifakı’nın adayı Erdoğan... Bir tarafta da Kemal Kılıçdaroğlu önderliğinde altılı masanın tüm sakinleri... Seçim yarışı böyle yapılacak.

 Peki ya HDP? İşin bu kısmı belirsiz. Ama şunu söylemek mümkün: Altılı masa, HDP’nin oyunu “çantada keklik” görüyor ve HDP’nin bir arıza çıkarmayacağını öngörüyor.

- Bugün itibarıyla benim siyasette çektiğim fotoğraf böyle. Ama bu fotoğraf, bugünün fotoğrafıdır. Yarın, öbür gün, bir ay sonra, üç ay sonra ne olur? Tabii ki bilmiyorum. Ne diyordu büyük Türk büyüğümüz? Şöyle diyordu: “Siyasette 24 saat çok uzun bir süredir.”

BEŞ DAKİKASINA BİLE KATLANAMADIĞIM FİLMLER

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Müzakere ve mücadele üzerine yedi şey 26 Nisan 2024 | 3.272 Okunma Kaldırıp attım o park yerini 25 Nisan 2024 | 6.326 Okunma Siyasi partilerin yedi ölümcül günahı 23 Nisan 2024 | 2.493 Okunma Utanmaktan söz eden utanmaz 22 Nisan 2024 | 5.021 Okunma Şeyh Edebali yaşasaydı bunlara şunları derdi 21 Nisan 2024 | 1.424 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar