Sevinenler | Üzülenler

Hürriyet Gazetesi Yazarı Ahmet Hakan'ın bugünkü (16.12.2022)''Sevinenler | Üzülenler'' başlıklı yazısı.

KİMLER SEVİNDİ

- EKREM İMAMOĞLU: Öyle mutlu, öyle coşkulu, öyle heyecanlı ki... Mutluluğunu, coşkusunu, heyecanını saklamayı başaramıyor. Yalnız kaldığında “Yuppi” dediğine bahse girebilirim.

- MERAL AKŞENER: Tam da “Yahu biz bu Kemal Kılıçdaroğlu’nu aday olmaması için nasıl ikna edeceğiz?” diye kara kara düşünürken... “Buyurun Meral Hanım. İşte bununla ikna edebilirsiniz” der gibi geldi yargı kararı. O sevinmesin de kim sevinsin?

- MUHALİF TABAN: Altılı Masa’nın hali perişandı. Aday çıkaramıyorlardı. İkide bir toplanıyorlar, bir numara çıkmıyordu. Durum kilitlenmişti. Muhalif tabanda moral kalmamıştı. Derken yargı kararı çıktı. Düğüm çözüldü, kilit açıldı. Ve taban erdi muradına. Biz çıkalım kerevetine.

- CHP MEDYASI: Kafaları karışıktı. Kılıçdaroğlu, Yavaş ve İmamoğlu arasında kalmışlardı. Her birinin adayı farklıydı. Dağınıktılar. Kararla birlikte coştular, toparlandılar, birleştiler. Yüzleri gülüyordu.

KİMLER ÜZÜLDÜ

- KEMAL KILIÇDAROĞLU: Bütün oyun planı bozuldu. İlmek ilmek ördüğü stratejisi, bir yargı kararıyla yerle yeksan oldu. Tam yaklaşmıştı ki en uzağa düşüverdi. Yüzünden düşen bin parça. Çok üzgün. Çok öfkeli.

- AK PARTİLİLER: Karar çıktığı andan itibaren canları fena sıkkın. İmamoğlu’nun rakip olarak karşılarına çıkma ihtimalinden ziyade İmamoğlu’nun “mağdur rakip” olarak karşılarına çıkma ihtimaline içerliyorlar. Karara ateş püskürüyorlar.

- CHP GENEL MERKEZİ: Her şeylerini Kılıçdaroğlu’na bağlamış olan CHP Genel Merkezi’nin önemli isimleri, yargı kararı karşısında ne yapacaklarını bilemez duruma düştüler. “Dümeni İmamoğlu’na çevirebilir miyiz?” diye düşünüyorlar kara kara.

- CANAN KAFTANCIOĞLU: Bir çekişme içindeydi İmamoğlu ile. Safını seçmiş, tavrını Kılıçdaroğlu’ndan yana koymuştu. Yargı kararından sonra ibrenin İmamoğlu’na dönmüş olmasına çok üzüldüğüne eminim.

KEMAL KILIÇDAROĞLU DİRENMEYİ SEÇTİ

ALMANYA’dan ani dönüş yaptığı andan itibaren bakıyorum Kemal Kılıçdaroğlu’na...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Manşet üstüne manşet 07 Mayıs 2024 | 3.296 Okunma İçlerinden ne diyorlardır acaba 06 Mayıs 2024 | 3.909 Okunma Hava döndü 05 Mayıs 2024 | 1.752 Okunma Erdoğan ve Özel’e ayak uydurmakta kimler zorluk çekiyor 04 Mayıs 2024 | 1.588 Okunma İzninizle Ali Yerlikaya’yı öveceğim biraz 03 Mayıs 2024 | 3.137 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar