Murat Kurum’un üç önemli vurgusu... Polemikten uzak ötekileştirmeyen ve hep sokaklarda

Hürriyet yazarı Ahmet Hakan bu hafta 'Murat Kurum’un üç önemli vurgusu... Polemikten uzak ötekileştirmeyen ve hep sokaklarda' başlıklı yazısını kaleme aldı.

Murat Kurum, ilk açıklamalarını yapmaya başladı.

Açıklamalarında üç vurgu öne çıkıyor:

*

- BİR: Hiçbir zaman polemiklerin içinde olmayacağız.

*

- İKİ: Bizi hep sokaklarda göreceksiniz.

*

- ÜÇ: Kimseyi ötekileştirmeyeceğiz, herkes için çalışacağız.

*

Öyle anlaşılıyor ki seçim kampanyasını bu üç temel vurgu üzerinden yürütecek Murat Kurum.

Üçü de özenle seçilmiş, üçü de çok doğru, üçü de önemli.

Neden mi?

Tek tek bakalım...

*

POLEMİKTEN UZAK OLMAK

Polemik, ta en baştan beri en çok İmamoğlu’na yaramaktaydı. Çünkü polemik, konuyu İstanbul ve hizmet bağlamından hızla uzaklaştırmakta, siyasi cepheleşme bağlamına oturtmaktaydı. Bu da İmamoğlu’nun işine gelmekteydi. Murat Kurum’un polemikten uzak durma kararı, bu açıdan çok doğru bir karar. Tabii ki polemikten uzak durmak da yetmez. Tertemiz bir üsluptan da sapmamak gerekiyor. Agresif, aşağılayıcı, küçümseyici bir dilden de uzak durmak gerekiyor. Ayrıca AK Parti’nin tüm kanatlarının bu karara sımsıkı bağlı kalması da şart.

*

HEP SOKAKLARDA OLMAK

Sosyal medya önemlidir, kayıtsız kalmamak gerekir. Ancak sosyal medyanın önemini de abartmamak gerekir. Deneyimler gösterdi ki seçim, sokaklarda kazanılıyor. Başarı, kapıları çalmaktan geçiyor. Zafer, birebir temastan geçiyor. Galibiyet, halkın içinde olmaktan geçiyor. Teşkilatların mobilize olup olaya asılması ise her şeyin başı. AK Parti İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, ilk andan itibaren hep Murat Kurum’un yanında görülüyor. Bu da AK Parti açısından iyiye işaret.

*

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Manşet üstüne manşet 07 Mayıs 2024 | 2.992 Okunma İçlerinden ne diyorlardır acaba 06 Mayıs 2024 | 3.904 Okunma Hava döndü 05 Mayıs 2024 | 1.748 Okunma Erdoğan ve Özel’e ayak uydurmakta kimler zorluk çekiyor 04 Mayıs 2024 | 1.587 Okunma İzninizle Ali Yerlikaya’yı öveceğim biraz 03 Mayıs 2024 | 3.134 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar