Hiçbir yere sığamamak

Hürriyet gazetesi yazarı Ahmet Hakan 21 Şubat 2023 tarihli köşe yazısını, deprem bölgesinde 11 yakınını kaybeden Hüseyin Yayman'a ayırdı. İşte Ahmet Hakan'ın bugünkü köşe yazısı.

Hüseyin Yayman, Türkiye’nin tanıdığı bir isimdir.
Çünkü bir dönem akademisyen kimliğiyle televizyonlardaki tartışma programlarına konuk olurdu. Hükümet yanlısıydı. Kibarlığıyla, centilmenliğiyle, üslubunun temizliğiyle dikkat çekerdi.

*

Sonra AK Parti’den milletvekili seçildi Hüseyin Yayman.

Teori peşinde koşmayı bıraktı, pratiğe yöneldi. Aktif siyaseti seçti, özellikle de yerel siyasete odaklandı. Hatay Milletvekili olarak kendisini tamamen Hatay’a adadı.

*

Hatay’ı yükseltmeyi, Hatay’ı güzelleştirmeyi, Hatay’ı tanıtmayı bir numaralı hedefi haline getirdi. Tanığıyım: Özellikle Hatay’ın çok kimlikli yapısının korunması konusunda titizleniyordu.

*

Deprem, Hüseyin Yayman açısından iki büyük felaket getirdi:

*

- BİR: Bir süredir emek verdiği güzelim Hatay, gözlerinin önünde yıkıldı.

*

- İKİ: İkisi kardeşi olmak üzere ailesinden 11 kişi enkaz altında hayatını kaybetti.

*

Haberin Devamı

Ya Birinci Dünya Savaşı hiç yaşanmamış olsaydı? Strateji oyunu tarihi senaryoları simüle ediyor Tarihsel Strateji OyunuŞimdi Oynat

Edirne'da saç ekiminin fiyatları sizi şaşırtabilirsaç ekimi | arama reklamları


  
by Taboola 

Hürriyet’ten Ece Çelik’e konuşmuş Hüseyin Yayman. Dünkü gazetede okudum.

Öyle etkileyici anlatmış ki yaşadığı büyük acıyı... “Hiçbir yere sığamıyorum” demiş.

*

Büyük kayıplar, büyük acılar yaşandığında hissedilen işte tam da budur:

Hiçbir yere sığamamak.

*

Hüseyin Yayman’a kulak verelim:

*

“Biz 9 kardeşiz. 2’si gitti. En yakınlarımdan 11 insanımı kaybettim. Allah kimseye yaşatmasın. Bizim binadan bir ağabeyim ve bir ablam vefat etti. Bir ablam ve bir ağabeyim sağ kurtarıldı.”

*

Hüseyin Yayman, yaşadığı dayanılmaz acıyla baş etmenin yolunu bulduğunu da söylemiş.

Şöyle baş ediyormuş:

*

“Tek başıma kaldığım zaman çok kötü oluyorum. Ama birilerinin yardımına koştuğum zaman acıyı unutuyorum. Tüm gün depremzedelerin ihtiyaçları için koşturuyorum. Bu benim terapi yöntemim oldu. Herkese yardım ettim, ablama edemedim. Kardeş acısı çok zor.”

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Günlük yalan dozu arttı... Her yalanın bir amacı var 18 Nisan 2024 | 3.759 Okunma AK Parti’nin kurtuluşu: Kıyasıya iç eleştiri 16 Nisan 2024 | 3.259 Okunma Çok hesaplı kitaplı bir vuruş 15 Nisan 2024 | 4.151 Okunma Bundan sonra teleferiğe binerken şöyle yapacağım 14 Nisan 2024 | 1.050 Okunma Erdoğan’a Gazze üzerinden vurmak 13 Nisan 2024 | 1.526 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar