Helalleşmeye hevesli olan tek bir kişi var

Hürriyet Gazetesi Yazarı Ahmet Hakan'ın bugünkü (16.08.2022)''Helalleşmeye hevesli olan tek bir kişi var'' başlıklı yazısı.

Muhalefet kesiminde helalleşmeye hevesli tek kişi var.

O da Kemal Kılıçdaroğlu.

Onun dışında kalanların genel durumu ise aşağı yukarı şöyle:

“Helalleşme” sözcüğünden tiksiniyorlar. “Biz helalleşecek bir şey yapmadık ki” diyorlar, başka da bir şey demiyorlar. “Ne helalleşmesi! Onlara günlerini göstereceğiz” duygusundalar. Henüz zafer kazanmamışken sanki zafer kazanmışlar gibi rövanş rüyaları görüyorlar. AK Parti’nin kıyısından köşesinden geçmiş olanlara bile düşman kesiliyorlar. İntikam alacakları günlerin hayalini kuruyorlar. Geçmişte yaptıkları ayrımcılıklarla ilgili hiçbir pişmanlık duymuyorlar. Ne pişmanlığı! Geçmişte herhangi bir ayrımcılık yaptıklarını kabul etmeye bile asla yanaşmıyorlar. Nefret ediyorlar ve bununla gurur duyuyorlar.

Kemal Kılıçdaroğlu’nun dramı işte tam da buradadır:

“Helalleşme” olgusuna kendisi dışında hiç kimseyi ikna edemiyor.

Helalleşme toplantılarının, helalleşme söylemlerinin, helalleşme ataklarının, helalleşme propagandasının...

Sürekli güme gitmesinin tek nedeni budur.

RÜŞDİ OLAYINDA VAR BİR ÇAKALLIK

SENELER seneler geçmiş. Selman Rüşdi unutulmuş gitmiş. Şeytan Ayetleri’nin üzerini küf kaplamış. Humeyni’nin fetvasını hatırlayan yok. Şeytan almış götürmüş. Satamadan getirmiş. Falan fıstık.

Böyle bir ortamda...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Müzakere ve mücadele üzerine yedi şey 26 Nisan 2024 | 3.799 Okunma Kaldırıp attım o park yerini 25 Nisan 2024 | 6.337 Okunma Siyasi partilerin yedi ölümcül günahı 23 Nisan 2024 | 2.493 Okunma Utanmaktan söz eden utanmaz 22 Nisan 2024 | 5.023 Okunma Şeyh Edebali yaşasaydı bunlara şunları derdi 21 Nisan 2024 | 1.426 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar