Fahrettin Koca: Dün bilimin dediğini yaptık bugün de bilimin dediğini yapıyoruz

Hürriyet yazarı Ahmet Hakan bu hafta 'Fahrettin Koca: Dün bilimin dediğini yaptık bugün de bilimin dediğini yapıyoruz' başlıklı yazısını kaleme aldı. Son günlerde “COVID yükseldi, acil kapanma lazım, aşı kampanyası başlatılmalı” türü çağrılar geliyor değişik çevrelerden. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın bu...

Son günlerde “COVID yükseldi, acil kapanma lazım, aşı kampanyası başlatılmalı” türü çağrılar geliyor değişik çevrelerden. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın bu çağrılara yönelik beş maddelik cevabı var:

*

- BİR: COVID-19 ilk çıktığında tamamen bilimin yol göstericiliğinde adımlar attık. En radikal önlemleri almaktan kaçınmadık. Aşı uygulamasını teşvik ettik. Bunları milletle uyum içinde yürüttük. Çünkü bilim, o zaman bunu söylüyordu.

*

- İKİ: Bugün bilim bize şunu söylüyor: COVID-19, artık griple eş değer durumdadır. COVID-19, griple nasıl mücadele ediliyorsa öyle mücadele edilecek bir hastalığa dönüşmüştür. Toplu aşı kampanyasına gerek yok. Kapanma benzeri tedbirlere gerek yok.

*

- ÜÇ: Küresel ve yerel propaganda ağı, bilimsellikten uzak bir faaliyet içinde. Kapanma istiyorlar. Aşı diye tutturuyorlar. Aşı üreticileri, ürettikleri ürünün daha fazla alıcı bulmasını isteyebilir. Ama bilim buna bakmaz.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İzninizle Ali Yerlikaya’yı öveceğim biraz 03 Mayıs 2024 | 2.754 Okunma Dua, Arapça ve araba: Erbaş’tan açıklama geldi 02 Mayıs 2024 | 6.531 Okunma Audi A8 ve Ali Erbaş 30 Nisan 2024 | 9.429 Okunma CHP varken İYİ Parti’ye ihtiyaç var mı 29 Nisan 2024 | 3.489 Okunma Bu adamlar  Erdoğan’a niye hakaret ediyor Fatih? 28 Nisan 2024 | 2.942 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar