En sevmediğim rejim: Suudi rejimi

Hürriyet yazarı Ahmet Hakan yeni yılın ilk haftasında 'En sevmediğim rejim: Suudi rejimi' başlıklı yazısını köşesine taşıdı.

Amerikancı bir rejimdir Suudi rejimi. Baştan sona Amerikancı. Amerika da bu rejimden hiç şikâyetçi değildir. Bu rejimin uygulamalarına, bu rejimin şeriatçılığına falan hiç takılmaz Amerika.

- Dünyadaki egemen sistemi hiç rahatsız etmez Suudi rejimi. Çünkü sonsuz uyumludur egemen sistemle. İtiraz etmez. Sesini çıkarmaz. Ne sesini çıkarması? Ses çıkaranlardan bile rahatsız olur.

*

- Aşırı tutucu bir rejimdir Suudi rejimi. Gericidir. Geleneksel bir gericiliktir gericiliği. Dinle kurduğu bağlantı da tamamen gelenekseldir. İçinde pek şuur barındırmayan bir gelenek.

*

- Geleneksel tutuculuğunu yumuşatmaya çalışıyor şimdi Suudi rejimi. Radikal bir modernleşme anlayışıyla yapmıyor bunu, geleneksel tutuculuğunu biraz gevşeterek yapıyor.

*

- Riyad’ın açılıp saçılmasına çok da anlam yüklememek lazım yani. Mantık, sistem, zihin değişmez orada. Görüntü değişir sadece. Zaten değiştirmeye çalıştıkları da sadece görüntüdür.

GURUR VE NEFRET

Riyad’da olup bitenlerden dolayı...

Atatürk için tek yürek olmaya çabalayan Türk vatandaşlarının bu içtenlikli yaklaşımlarını ayakta alkışladım.

Gurur duydum vatandaşlarımızın yaklaşımlarından.

*

Şu tiplerdense sonsuz nefret ettim:

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Manşet üstüne manşet 07 Mayıs 2024 | 1.090 Okunma İçlerinden ne diyorlardır acaba 06 Mayıs 2024 | 3.864 Okunma Hava döndü 05 Mayıs 2024 | 1.748 Okunma Erdoğan ve Özel’e ayak uydurmakta kimler zorluk çekiyor 04 Mayıs 2024 | 1.585 Okunma İzninizle Ali Yerlikaya’yı öveceğim biraz 03 Mayıs 2024 | 3.133 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar