Ege ve İsmail

Hürriyet yazarı Ahmet Hakan bu hafta 'Ege ve İsmail' başlıklı yazısını kaleme aldı.

Ege kim?

Galata Köprüsü’ndeki Filistin eylemine katılan bir vatandaşımıza yumrukla saldıran adam.

*

İsmail kim?

Ege adlı şahsın yumruklu saldırısına uğrayarak ağzı burnu kan içinde kalan vatandaşımız.

*

CHP Genel Başkanı Özgür Özel ne yaptı?

*

Yumruk atıp İsmail’in ağzını burnunu kan içinde bırakan Ege’nin ailesini aradı, “Geçmiş olsun” dedi, “Her zaman yanındayız” dedi, “Ege’nin eline sağlık” demeye getirdi, her türlü hukuki desteği vereceklerini açıkladı.

*

Kemal Kılıçdaroğlu’na Çubuk’ta yumruk atan adamın elini öpmek gibi bir şey bu.

*

O da ayıptı, bu da ayıp.

KAHROLASI İKİ TABİR

1. İTE TAPAR

Sokak köpekleri konusunda merhamet ve şefkat içeren öneri getirenlere anında “ite tapar” diye bir şey deniyor son günlerde. Bu yaftayla sokak köpeklerine yönelik her türlü şefkat ve merhamet duygusunu açığa vurulamaz hale getirmek istiyorlar.

2. ARAP SEVİCİ

ABD’nin ırkçı tarihinde vardı böyle bir tabir. Siyahların haklarını savunan her beyaza “Zenci sevici” denirdi. Bir siyahla eşit ilişki kuran beyaz, ırkçıların baş hedefi olur ve “vay zenci sevici vay” diye aşağılanırdı. Son günlerde sık kullanılan “Arap sevici” tabiri, bana bunu anımsatıyor.

HAKİKATE SADIK KALARAK HABER VE YORUM YAPALIM

HAKİKAT BİR: 1 Ocak günü sabah saatlerinde Galata Köprüsü’nde yapılan “Şehitler ve Gazze Yürüyüşü”nde hilafet istenmemiştir. Böyle bir talepte bulunan tek kişi bile olmamıştır.

HAKİKAT İKİ: Galata Köprüsü’ndeki yürüyüşte hilafet bayrağı açılmamıştır. Zaten hilafet bayrağı diye bir şey yoktur. Hilafet bayrağı denilen şey Kelime-i Tevhid bayrağıdır.

HAKİKAT ÜÇ: Hizbüttahrir adlı örgütün İstanbul’da hilafet talep eden bir gösteri yaptığı söylenmektedir. Örgüt bir takım fotoğraflar paylaşmıştır. Ancak gösterinin nerede ne zaman yapıldığı bilinmemektedir.

MİLLİ PİYANGO YALANI

Sosyal medyada karanlık bir odak, bir palavra sıkıyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Manşet üstüne manşet 07 Mayıs 2024 | 2 Okunma İçlerinden ne diyorlardır acaba 06 Mayıs 2024 | 3.785 Okunma Hava döndü 05 Mayıs 2024 | 1.746 Okunma Erdoğan ve Özel’e ayak uydurmakta kimler zorluk çekiyor 04 Mayıs 2024 | 1.582 Okunma İzninizle Ali Yerlikaya’yı öveceğim biraz 03 Mayıs 2024 | 3.132 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar