Dizi, iftar, alkol, saygı, laiklik falan

Hürriyet gazetesi yazarı Ahmet Hakan "Dizi, iftar, alkol, saygı, laiklik falan" yazısıyla Show TV'deki o dizinin oyuncularının neden olduğu polemiği anlatıyor okurlarına. İşte Ahmet Hakan'ın yazısı:

BİR dizi var televizyonların birinde. 

Muhafazakâr / seküler çelişkisini işliyormuş.

*

Etrafımda çok geyiği yapılıyor bu dizinin.

İskandinav polisiyelerinden başımı kaldırıp bir türlü izleme fırsatı bulamadım.

*

Geçenlerde bu diziden bir iftar sahnesi yansıdı sosyal medyaya.

*

Şöyle bir sahne:

*

Bir restoranda dört kişi oturuyor. İkisi kadın, ikisi erkek. Erkeklerden biri muhafazakâr. Aralarında şöyle bir tartışma oluyor: Muhafazakâr adam, restoranda iftara saygı gösterilmesi gerektiğini, alkollü içki servisi yapılmaması gerektiğini söylüyor. Seküler kadın ise Türkiye’nin laik bir ülke olduğunu, isteyenin oruç tutabileceğini, isteyenin de içki içebileceğini söylüyor. “Rahatsız olan gider, orucunu evinde açar” diye de raconu kesiyor.

*

Bu sahneyi sorun edenlerin çıktığını görüyorum.

Özellikle muhafazakâr kesimlerin bazı isimleri, bu sahneye tepki gösteriyorlar.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Savaş çıksa da kıtlık yaşansa da böyle fiyat olmaz 19 Nisan 2024 | 2.865 Okunma Günlük yalan dozu arttı... Her yalanın bir amacı var 18 Nisan 2024 | 4.145 Okunma AK Parti’nin kurtuluşu: Kıyasıya iç eleştiri 16 Nisan 2024 | 3.263 Okunma Çok hesaplı kitaplı bir vuruş 15 Nisan 2024 | 4.154 Okunma Bundan sonra teleferiğe binerken şöyle yapacağım 14 Nisan 2024 | 1.051 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar