Cemaatler ve tarikatlar sorunu nasıl çözülür?

- Devlet, tarikat ve cemaat kurana... “Birader, senin cemaat kurmana da tamam, tarikat kurmana da tamam... Ama bir şartla: Para pul işlerine hiç ama hiç bulaşmayacaksın” diye bir şart koşarsa çözülür. *- Kuran-ı...

- Devlet, tarikat ve cemaat kurana... “Birader, senin cemaat kurmana da tamam, tarikat kurmana da tamam... Ama bir şartla: Para pul işlerine hiç ama hiç bulaşmayacaksın” diye bir şart koşarsa çözülür.

*

- Kuran-ı Kerim’de defalarca geçen “Hiç akıl etmez misiniz? Hiç düşünmez misiniz?” ayetleri sürekli ama sürekli gündemde tutulursa çözülür.

*

- Eline aldığı terliği, “Bu terliği giyenler rüyalarında Hz. Peygamber’i görürler” diye pazarlamaya çalışan şarlatana... “Pazarladığın terliği aldım, giydim... Ama rüyamda Hz. Peygamber’i görmedim. Ver terliğin parasını” diye çıkışılırsa çözülür.

*

- Orhan Baba’nın “Kula kulluk edene yazıklar olsun” şarkısı, günde en az yüz kere kafalara çakılsa çözülür.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kaldırıp attım o park yerini 25 Nisan 2024 | 6.202 Okunma Siyasi partilerin yedi ölümcül günahı 23 Nisan 2024 | 2.493 Okunma Utanmaktan söz eden utanmaz 22 Nisan 2024 | 5.020 Okunma Şeyh Edebali yaşasaydı bunlara şunları derdi 21 Nisan 2024 | 1.424 Okunma Bir baba aranıyor 20 Nisan 2024 | 2.297 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar