‘Bil / Bul’ ekine dokunmamalıydık

Hürriyet gazetesi yazarı Ahmet Hakan “Tasarruf şart” dedik ve tuttuk gazetenin “Bil / Bul” ekini biraz kuşa çevirerek Kelebek’in içine aldık.'' dedi ve konuya ilişkin okurlardan gelen tepkileri yorumladı.

Dolardaki dalgalanma, kâğıt fiyatlarındaki fahiş artış falan derken...

“Tasarruf şart” dedik ve tuttuk gazetenin “Bil / Bul” ekini biraz kuşa çevirerek Kelebek’in içine aldık.

*

Bir anda çarşı karıştı.

Bitmek tükenmek bilmeyen tepkiler.

Mailler, mesajlar, telefonlar...

Protesto üstüne protesto.

*

Mesela Tamer Barut adlı bir okurumuz şöyle diyordu:

*

“Ahmet Bey... Uzun yıllardır Hürriyet okuruyum. Aynı zamanda ‘Bil-Bul’ bulmaca ekiniz benim olmazsa olmazımdı. Özellikle hafta sonları en büyük zevkimdi. Fakat bu hafta sonu tek sayfa bulmaca eki görünce büyük bir hayal kırıklığına uğradım. Lütfen bu eki eski haline getirir misiniz? İnsan uzun yılların alışkanlığından kolay vazgeçemiyor.”

Mesela Üstün Yürekli adlı okurumuzun sitem dolu mesajı şöyleydi:

*


“Sayın Hakan... Yeni yılın ilk gününde ‘Bil-Bul’ ekinin hacminde yaptığınız yüzde 66’lık indirim, piyasalarda beklediğimiz indirimlere hiç benzemediğinden şahsen bende şok etkisi yarattı. ‘Bil-Bul’, benim gibi emekli olup da kısıtlı imkânı olanların tek eğlence kaynağı idi. Biz emeklilere yaptığınız bu büyük kötülük için sizi kutlar, teşekkürlerimi sunarım.”

*

Bu iki mesajı, gelen binlerce mesajın içinden seçtim.

*

Tepkiler üzerine hemen ilgili birimlerimiz toplandı.

Ve “Bil / Bul”un eskisi gibi yola devam etmesine karar verildi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kürt halkına mesaj böyle verilir 28 Mart 2024 | 3.671 Okunma CHP’yi değil DEM’i destekledi diye Leyla Zana’ya saldırmak 26 Mart 2024 | 2.431 Okunma Hakan Fidan Kurum’a destek veremezmiş 25 Mart 2024 | 8.689 Okunma Bütün gözler bu altı kişinin üzerinde 24 Mart 2024 | 2.324 Okunma Özgür Özel’den serzeniş mesajı 23 Mart 2024 | 1.566 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar