Belçim Bilgin linçi

Hürriyet yazarı Ahmet Hakan bu hafta 'Belçim Bilgin linçi' başlıklı yazısını kaleme aldı.

Dün bütün gün Belçim Bilgin’i linç etme töreni vardı.

“Hadi oradan Şeyh Sait’in torunu” diye vuruyorlardı. “Sana ayrımcılık yapılmıştır ama pozitif ayrımcılık” diye dalga geçiyorlardı. Ne kadar kötü bir oyuncu olduğunu yazıyorlardı. Yılmaz Erdoğan’ın torpili sayesinde bir yerlere geldiğini öne sürüyorlardı.

*

Ne yapmış ne demiş de bu kadar tepki görmüş diye şöyle bir araştırdım.

Şöyle şeyler söylemiş Belçim Bilgin:

*

“Çok karanlık zamanlardan geçtik. Herkes Kürtlerin terörist olduğuna inanıyordu. Ankara’da büyüdüm ve okudum. Kürt olduğum için herkes kötü olduğumu düşünüyordu.”

*

E yalan mı kardeşim?

1990’lı yıllarda...

PKK ile Kürt’ü aynı potada eritip ırkçılık yapanlar yok muydu? PKK nedeniyle Kürtlerin tümünün töhmet altında bırakılması söz konusu değil miydi? Ret ve inkâr politikaları revaçta değil miydi? “Kürtçe klip yapacağım” dedi diye Ahmet Kaya’ya çatal bıçak fırlatılmıyor muydu?

*

Ne var bu kadar tepki gösterecek? Ne var bu kadar çirkinleşecek? Ne var bu kadar linç edecek?

Anlamadım ki.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bu adamlar  Erdoğan’a niye hakaret ediyor Fatih? 28 Nisan 2024 | 424 Okunma 23 Nisan’daki Dilan Polat’lı maskaralık nereden çıktı… Tam bir TikTok zihniyeti 27 Nisan 2024 | 985 Okunma Müzakere ve mücadele üzerine yedi şey 26 Nisan 2024 | 4.610 Okunma Kaldırıp attım o park yerini 25 Nisan 2024 | 6.379 Okunma Siyasi partilerin yedi ölümcül günahı 23 Nisan 2024 | 2.497 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar