Avrupa’da aşırı sağı yükselten dört neden

EKONOMİK KRİZ: Pandemiyle başladı her şey. Ardından Rusya / Ukrayna savaşıyla devam etti. Bunlara Çin’i sıkıştırma hamleleri, Rusya’ya yaptırımlar falan da eklenince ekonomik girdap büyüdü....

- GELİR DAĞILIMI: Gelir dağılımındaki adaletsizlik ayyuka çıkmış durumda. Aşırı zenginlerin Davos’ta “Bizden daha fazla vergi alın, yoksa işler karışacak” falan demesi, sorunun hangi boyutta olduğunu gösteriyor. Merkez siyaset, işin bu kısmını görmezden geliyor.

*

- GÖÇ DALGASI: Savaşların, ekonomik sıkıntıların doğurduğu büyük göç dalgalarından kaynaklı bir öfke var Avrupa’da. Gerçi merkez siyaset de aşırı sağın güçlenmesini engellemek için göçmen karşıtı politikalara sarılmaya başladı ama aşırı sağ bu konuda çok daha net.

Avrupa’da aşırı sağı yükselten dört neden

*

- AHALİDEKİ ÖFKE: Hayattan kopuk, fazlasıyla uçuk, aile değerlerini takmayan, kitlelerin muhafazakâr yaklaşımlarıyla zerre kadar ilgilenmeyen liberal fantezilerin sesinin yüksek çıkması, ahaliyi bezdirdi. Buna karşı bir öfke var ahalide. Merkez siyaset, bu öfkeyi anlamadı ve anlamamaya devam ediyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Batı uygarlığının cenaze töreni 26 Temmuz 2024 | 1.682 Okunma Topkapı Sarayı’nın ilk 7’si... İhtişam... Cazibe... Gizem... Kutsallık... 25 Temmuz 2024 | 1.177 Okunma Biden’ın çekilişinin kısa öyküsü 23 Temmuz 2024 | 6.005 Okunma Ne var kardeşim bu fotoğrafta 22 Temmuz 2024 | 4.524 Okunma Marazi hayvan sevgisi 21 Temmuz 2024 | 746 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar