Anketlerle oyunlar tehlikeli oyunlardır

Her seçim öncesi bildiğiniz gibi anketler havada uçuşuyor. Seçim gecesi gelip çattığında ve seçim öncesinde açıklanan anketler tutmadığında bür süre ortadan kayboluyorlar, sonra tekrar eski tas eski hamam işlerine devam ediyorlar. Hürriyet gazetesi yazarı Ahmet Hakan 21 Mart 2023 tarihli "Anketlerle oyunlar tehlikeli oyunlardır" başlıklı yazısında bu konuya dikkat çekiyor. İşte Ahmet Hakan'ın o yazısı:

Yapılan anketler...

Doğruyu, sadece doğruyu ama bütün doğruyu yansıtıyorsa...

Sorun yok. Devam.

*

Ama eğer, “Dur, ben yalancı anketlerle milletin kafasını karıştırıp oylarını üteyim” diye yola çıkılıyorsa...

Siren sesleri, tehlike çanları falan devreye girmelidir.

*

Gerçeğe tamamen aykırı biçimde...

“Bizim aday aldı götürdü. Bizim aday sildi süpürdü. Bizim aday fark attı” türü anketlere çok fazla abanırsanız...

Şu iki sonuca yol açabilirsiniz:

*

- BİR: Karşı tarafın seçmeni, “Eyvah! Bunlar geliyor” diye enerjik bir toparlanma içine girebilir. Kaş yapayım derken göz çıkarmış olursunuz yani.

*

- İKİ: Sizin tarafın seçmeni, “Yahu nasıl olsa bizimki fark üstüne fark atarak geliyor” diyerek olayı boşlayıp rehavete kapılabilir. Pek hoş olmaz yani.

Eski sistemli Türkiye’de...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bundan sonra teleferiğe binerken şöyle yapacağım 14 Nisan 2024 | 826 Okunma Erdoğan’a Gazze üzerinden vurmak 13 Nisan 2024 | 1.489 Okunma Jet yakıtı iftirasını atan Fatih Erbakan acaba o görüntüyü izledi mi 12 Nisan 2024 | 2.256 Okunma Kılıçdaroğlu / Uğur Dündar tartışmasına dair 11 Nisan 2024 | 1.476 Okunma İngiliz gazetesinde fotoğrafı yayımlanan o doktor benim 10 Nisan 2024 | 1.232 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar