8 maddede seçimden çıkan sonucu açıklıyorum

- MADDE BİR: AK Parti’nin popülaritesi azalsa da Tayyip Erdoğan’ın popülaritesinde bir azalma söz konusu değil. Özellikle MHP ile girdiği ortaklıktan yarar elde ettiğini de belirtmemiz gerek. Ancak MHP ile ortaklığı...

- MADDE BİR: AK Parti’nin popülaritesi azalsa da Tayyip Erdoğan’ın popülaritesinde bir azalma söz konusu değil. Özellikle MHP ile girdiği ortaklıktan yarar elde ettiğini de belirtmemiz gerek. Ancak MHP ile ortaklığı da aşan bir durum var ki o da şu: Millet, Erdoğan’dan vazgeçmemiş!

*

- MADDE İKİ: MHP ile ilgili tüm tahminlerde yanılma payı yüksek çıktı... MHP’nin yüzde 10’luk varlığını koruduğu belli oldu ve bu seçimin gizli kahramanı Devlet Bahçeli oldu. “Cumhur ittifakı” içinde yer almak Bahçeli için doğru kararmış, bu ortaya çıktı.

*

- MADDE ÜÇ: Kürtler, Tayyip Erdoğan’a sırt çevirmemişler... Tayyip Erdoğan’ın Kürtler nezdinde bir hezimet yaşayacağına dair tüm tahminler geçersiz. Güneydoğu kentlerinde Erdoğan’ın aldığı oylara baktığımızda bu gerçeği açıkça görüyoruz.

*

- MADDE DÖRT: Muharrem İnce’nin bir tür “çatı aday” muamelesi gördüğünü belirtelim. Fakat buna rağmen yine de kabul edelim ki bu seçimin öne çıkan isimlerinden oldu Muharrem İnce. Sonuçta çok uzun dönemdir CHP’nin kilitlenip kaldığı yüzde 25’lik makûs talihi yenmeyi başardı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Savaş çıksa da kıtlık yaşansa da böyle fiyat olmaz 19 Nisan 2024 | 2.998 Okunma Günlük yalan dozu arttı... Her yalanın bir amacı var 18 Nisan 2024 | 4.209 Okunma AK Parti’nin kurtuluşu: Kıyasıya iç eleştiri 16 Nisan 2024 | 3.263 Okunma Çok hesaplı kitaplı bir vuruş 15 Nisan 2024 | 4.155 Okunma Bundan sonra teleferiğe binerken şöyle yapacağım 14 Nisan 2024 | 1.051 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar