İsmet de İsmet İsmet de İsmet

- CHP’nin zokayı yutacağından adı gibi emin olan Cumhurbaşkanı Erdoğan, işin kolay yolunu buldu: İsmet Paşa’nın tek bir fotoğrafıyla CHP’yi baştan ayağa İsmet Paşa tartışmasına...

- CHP’nin zokayı yutacağından adı gibi emin olan Cumhurbaşkanı Erdoğan, işin kolay yolunu buldu: İsmet Paşa’nın tek bir fotoğrafıyla CHP’yi baştan ayağa İsmet Paşa tartışmasına kilitliyor ve bir anda herkes “İsmet Paşa’nın elinde sadece Amerikan bayrağı mı vardı?” meselesine odaklanıyor!

*

- Fakat bu stratejinin şöyle bir tehlikesi var: İsmet Paşa’nın üzerine bu kadar orantısız gidilirse, bilhassa gençlerimiz arasında bir İsmet Paşa sempatisi uyanabilir... “İsmet Reis! Sen bizim her şeyimizsin” falan diye haykırmaya başlayan bir gençlik... Aman ha aman!

*

- “Geldi İsmet, kapandı kısmet” derlermiş eskiden Anadolu’nun dört bir yanında... Bakalım şunca yılın ardından bu laf da devreye girecek mi? Mesela Burhan Kuzu Hocamız, “Ülkemizdeki şu son kısmetsizlikler de aslında hep İsmet’ten” falan diye bir tweet atacak mı?

*

- Var ya... Eğer “Türkiye’yi küçük bir Amerika yapacağız” cümlesini Adnan Menderes değil de yanlışlıkla İsmet Paşa söyleseydi... Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu cümle üzerinden CHP’yi öyle bir ezerdi ki... Posası bile kalmazdı. Hafazanallah! Hafazanallah!

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Siyasi partilerin yedi ölümcül günahı 23 Nisan 2024 | 2.468 Okunma Utanmaktan söz eden utanmaz 22 Nisan 2024 | 5.008 Okunma Şeyh Edebali yaşasaydı bunlara şunları derdi 21 Nisan 2024 | 1.419 Okunma Bir baba aranıyor 20 Nisan 2024 | 2.296 Okunma Savaş çıksa da kıtlık yaşansa da böyle fiyat olmaz 19 Nisan 2024 | 3.164 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar