Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın New York Times makalesi üzerine dağınık notlar

- Bayağı beğendim makaleyi... Çok iyi hazırlanmış... “Diklenmeden nasıl dik durulur” sorusuna cevap gibi olmuş. Girişi var, gelişmesi var, sonucu var. Yani dört başı mamur! *- Meydan okumayan ama alttan da...

- Bayağı beğendim makaleyi... Çok iyi hazırlanmış... “Diklenmeden nasıl dik durulur” sorusuna cevap gibi olmuş. Girişi var, gelişmesi var, sonucu var. Yani dört başı mamur!

*

- Meydan okumayan ama alttan da almayan, geçmişin muhasebesini yaparken bugünün hatalarına da işaret eden, devirip atmak yerine muhatabı rasyonel tutum almaya çağıran bir makale... İşte ihtiyaç duyulan olgun ve vakarlı tavır bu!

*

- Keşke bu makalede ortaya konan bu akılcı, bu vakur, bu mantıklı, bu gerçekçi tutum, iç siyasette de aynen ortaya konsa... Yani iç siyasetimizde hamaset yerine bu makaledeki yaklaşım biçimi geçerli olsa. 

*

- Makalenin özetinin özeti ise şu: “Aklını başına al Amerika! Yeni bir dünya kurulur, Türkiye de o dünyada yerini alır”.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
DEM seçmenini en iyi tanıyan isimden analiz 29 Mart 2024 | 3.281 Okunma Kürt halkına mesaj böyle verilir 28 Mart 2024 | 4.410 Okunma CHP’yi değil DEM’i destekledi diye Leyla Zana’ya saldırmak 26 Mart 2024 | 2.439 Okunma Hakan Fidan Kurum’a destek veremezmiş 25 Mart 2024 | 8.702 Okunma Bütün gözler bu altı kişinin üzerinde 24 Mart 2024 | 2.327 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar