Süleyman Soylu fotoğrafı ile Ogün Samast fotoğrafı mukayese edilebilir mi?

OGÜN SAMAST FOTOĞRAFI neydi?* Şuydu: Hrant Dink’i vuran Ogün Samast yakalanmış, karakola çekilmişti. Karakolda polisler, “Aslanım benim, sen kahramansın” falan diyerek katilin sırtını...

OGÜN SAMAST FOTOĞRAFI neydi?
*

Şuydu:


Hrant Dink’i vuran Ogün Samast yakalanmış, karakola çekilmişti. Karakolda polisler, “Aslanım benim, sen kahramansın” falan diyerek katilin sırtını sıvazlamışlardı. Aynı polisler, katilin eline Türk bayrağı tutuşturup poz vermişlerdi. Kahkahalar, kutlamalar, şen şakrak tavırlar falan... Mide bulandıran bir katil sevicilikti söz konusu olan. Türkiye’nin içine düştüğü bataklığı ortaya koyuyordu.

*

SÜLEYMAN SOYLU FOTOĞRAFI nedir?

*

Şudur:


İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Aysel Tuğluk’un annesinin cenazesine saldırı olayını haber alır almaz olay yerine koşuyor. Olay yerine yakın bir karakolda Aysel Tuğluk’la görüşüyor. Ardından olayla ilgili görüntüleri izliyor. Üç buçuk saatlik çalışmanın ardından olaya karışanların tümünün gözaltına alınması emrini veriyor. Tam karakoldan çıkarken mahalle eşrafından birileri kendisiyle fotoğraf çektirmek istiyor. Çektiriyor. Ancak daha sonra fotoğraf çektirenlerden birinin mezarlığa saldıran güruh içinde yer aldığı ortaya çıkıyor.

*

Süleyman Soylu fotoğrafının en net, en önemli, en çarpıcı tarafı şu:

Süleyman Soylu ile fotoğraf çektiren adam, mezarlık saldırganı olduğu anlaşıldıktan hemen sonra yapılan operasyonla gözaltına alınıyor.

Ve o adam, hâlâ gözaltında!

*

Yani Ogün Samast olayında olduğu gibi...

- Bir sırt sıvazlama yok.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Günlük yalan dozu arttı... Her yalanın bir amacı var 18 Nisan 2024 | 3.846 Okunma AK Parti’nin kurtuluşu: Kıyasıya iç eleştiri 16 Nisan 2024 | 3.259 Okunma Çok hesaplı kitaplı bir vuruş 15 Nisan 2024 | 4.151 Okunma Bundan sonra teleferiğe binerken şöyle yapacağım 14 Nisan 2024 | 1.050 Okunma Erdoğan’a Gazze üzerinden vurmak 13 Nisan 2024 | 1.526 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar