2019’da ne olacak: Beş kişisel öngörü

- BİR: “Çatı aday” falan türü bir saçmalığa başvurulmazsa ve herkes kendi adayını çıkarırsa... Birinci turda netice alınmaz. Doğal olarak ikinci tura geçilir. İkinci turda ise... Ne...

- BİR: “Çatı aday” falan türü bir saçmalığa başvurulmazsa ve herkes kendi adayını çıkarırsa... Birinci turda netice alınmaz. Doğal olarak ikinci tura geçilir. İkinci turda ise... Ne olacağı, nasıl olacağı hiç belli olmaz.

*

- İKİ: Erdoğan’ın iki hedefi var: BİR: Teşkilatları motive etmek... İKİ: Saadet Partisi’ni ayrı bir aday çıkarmamaya ikna etmek... Ahmet Demircan gibi Milli Görüş’ten gelen ve çok sevilen bir ismin bakan yapılmasında bu ikinci hedefin payı büyük.

*

- ÜÇ: “2019 erkene alınabilir” diyenler var. Hiç sanmıyorum. Erdoğan 2019’a kadar geçecek süreyi en iyi şekilde değerlendirmek ve bütün teşkilatları ayağa kaldırmak istiyor.

*

- DÖRT: Erdoğan’ın avantajları şunlar: Karşısındakilerin dağınıklığı ve beceriksizliği, devlet gücünü elinde bulundurması, pozisyonunun netliği... Dezavantajları ise şunlar: Karşısındaki cephenin birleşme ihtimali, ekonominin 2019’a kadarki durumu ve belli oranda yıpranmışlık.

*

- BEŞ: Muhaliflerin avantajları şunlar: Yüzde 48.6 ile elde edilen “başarabiliriz” morali, yenilgilerden elde edilen deneyimler, gitgide artan hoşnutsuzluklar... Dezavantajları ise şunlar: İsimler söz konusu olduğunda hiçbir ismin beğenilmemesi, taktik ve strateji eksikliği ve hesapsızlık.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kürt halkına mesaj böyle verilir 28 Mart 2024 | 1.710 Okunma CHP’yi değil DEM’i destekledi diye Leyla Zana’ya saldırmak 26 Mart 2024 | 2.422 Okunma Hakan Fidan Kurum’a destek veremezmiş 25 Mart 2024 | 8.521 Okunma Bütün gözler bu altı kişinin üzerinde 24 Mart 2024 | 2.324 Okunma Özgür Özel’den serzeniş mesajı 23 Mart 2024 | 1.561 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar