Yıkımı görmeyelim mi?

AKP iktidarları sadece tarımı, ekonomiyi, kültürü, adaleti ve ahlakı darmadağın etmedi; aynı zamanda huzuru, kardeşliği de yok etti...

Devlet kurumlarını, idarenin genel işleyişini, devlet - toplum ilişkisini de tersine dönerdi. Bu yapı, devri iktidarında tarihin tüm zamanlarında ne kadar olumsuzluk varsa hepsinin örneğini verdi.

Türkiye, kültürde, tarımda, sanayide, hukukta, demokratikleşmede, dış politikada ve tüm gelişim katmanlarında ileri değil geriye gitti.  Şimdi birileri çıkmış halen daha "iktidar düşmanlığı yapıldığını" söyleyerek güya milliliğe sığınarak bunun üzerinden, sanki suç işliyormuşuz gibi avazı çıktığı kadar bağırıyor.

Sormazlar mı adama: İyi de kardeşim, ne yapmamızı istiyorsunuz?

Yolsuzlukları, haksızlıkları, adam kayırmacılığını partizanlığı halk mı yaptı? İşte bakın: Belediyelerdeki yolsuzluklar ayyuka çıktı. Her taraftan pislik akıyor. Öyle ki kitapların konusu haline geldi. Bizzat devletin raporlarına yansıyanları alt alta koysanız ciltler dolusu kitap yapıyor.

Bunları yok mu sayalım?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Açlıktan Anayasaya siyaset... 03 Şubat 2021 | 214 Okunma İktidar blokunun bileşenleri 01 Şubat 2021 | 244 Okunma "Z Kuşağı ne yapacak?" 30 Ocak 2021 | 250 Okunma Sadakat yahut biat 27 Ocak 2021 | 135 Okunma Reform yapılsa da uymaz 25 Ocak 2021 | 127 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar