Yeniden ABD ortaklığı mı?

Gene dış politika sorunuyla karşı karşıyayız. Türkiye'yi yönetenler "Rejimle savaşıyoruz" diyorlar. Bu durumda soru şu: "Rejim Güçleri" denilen kimseler, aynı zamanda hâlihazırdaki Suriye Devlet güçleri olmuyor mu?

Bugüne kadar, ikisi sivil 8 şehit verdiğimiz olayların gidişinin nereye doğru savrulduğunu bilme hakkımız var. Endişelenen sadece benim gibi siviller değil. Askerler de gidişatı sorguluyor.

İşte emekli Tümgeneral Ahmet Yavuz'un söyledikleri: "Eğer Suriye'nin toprak bütünlüğü savunuluyorsa rejimle anlaşarak, Suriye sınırında güvenli bir bant oluşturacak adımlar atılması lazım. Ama bu adımlar atılmıyor."

Neden atılmıyor sorusunun yanıtını da şöyle veriyor Yavuz: "Türkiye'nin ulusal çıkarlarının şu anda İdlib'de M4 ve M5 karayollarının kuzeyine ve batısına çekilmeyi gerektiriyor. Eğer bu yapılsaydı ne askerlerimiz şehit olurdu, ne de göç bu kadar büyük bir tehlike haline gelirdi."

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Açlıktan Anayasaya siyaset... 03 Şubat 2021 | 221 Okunma İktidar blokunun bileşenleri 01 Şubat 2021 | 248 Okunma "Z Kuşağı ne yapacak?" 30 Ocak 2021 | 255 Okunma Sadakat yahut biat 27 Ocak 2021 | 136 Okunma Reform yapılsa da uymaz 25 Ocak 2021 | 128 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar