Yeni siyasetin yol haritası

AKP İstanbul'da hüsrana uğradı. Bu nasıl oldu? Herkes bunu konuşuyor. Haklılar. Konuşulması lazım.

NEDENİN NEDENİ:

AKP, Millet egemenliğinin en önemli öğesi olan ve yine millet tarafından yasal düzen içinde yürütmesi şartıyla kendisine verilen iktidar görevini (gücünü) seçmen sorgulamış ve sandıkta cevaplamıştır.

Buradan almamız gereken birinci ders, parlamenter sistem yerine inşa edilen Partili Cumhurbaşkanlığı sisteminin, halktaki beklentiyi karşılamadığı ve onay alamadığıdır.

İktidar blokunun kullandığı siyaset dilinden, toplumu kutuplaştırmasına, oradan rakiplerine kumpas kurmasına kadar, ekonominin önümüze koyduğu yüksek faiz oranları, doların yükselişi, eğitimdeki yaz-boz oyunları ve en önemlisi işsizliğin her evin içinde kendini aile içi gerilmelerle göstermesine kadar, intiharlara varan çaresizlikleri de ilave edersek benzer pek çok sebep, seçmen davranışlarının ana gerekçelerini oluşturmaktadır.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Açlıktan Anayasaya siyaset... 03 Şubat 2021 | 215 Okunma İktidar blokunun bileşenleri 01 Şubat 2021 | 244 Okunma "Z Kuşağı ne yapacak?" 30 Ocak 2021 | 250 Okunma Sadakat yahut biat 27 Ocak 2021 | 135 Okunma Reform yapılsa da uymaz 25 Ocak 2021 | 127 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar