Yeni kabine, yeni program şart

İç ve dış sorunlar birbirine girmiş durumda. Türkiye gittikçe ağızı büzülerek kapatılan bir çuvala benziyor. Çuvalın ağzı daraldıkça ister istemez korkuyoruz.İçide...

İç ve dış sorunlar birbirine girmiş durumda. Türkiye gittikçe ağızı büzülerek kapatılan bir çuvala benziyor. Çuvalın ağzı daraldıkça ister istemez korkuyoruz.

İçide bulunduğumuz manzara hoş değil.

Ekonomi verileri alarm veriyor. İktidar istediği kadar "pik yapıyoruz" diyerek herkese umut aşılamaya çalışsın, gerçekler öyle söylemiyor.

Ülkede gittikçe derinleşen güven sorunu var.

Resmi verileri kimse inandırıcı bulmuyor.

Mesela, TÜİK'e kim inanıyor?

İşsizlik sayıları, enflasyon verileri pek çok uzman tarafından güvensiz bulunuyor.

İktidarın siyasal söylemleri kurumlardan farklı değil. Bir bakıyorsunuz bugün dünyaya meydan okuyor, siz de ben de umutlanıyoruz. İçimizden "aferin" diyoruz, lakin çok geçmeden tam tersi oluyor. Örneğin Akdeniz'de "kesinlikle geri adım atmayız" diyor, sondaj gemisini geri çağırdıktan iki gün sonra "diplomasiye fırsat tanımaktan" söz ediyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Açlıktan Anayasaya siyaset... 03 Şubat 2021 | 215 Okunma İktidar blokunun bileşenleri 01 Şubat 2021 | 244 Okunma "Z Kuşağı ne yapacak?" 30 Ocak 2021 | 250 Okunma Sadakat yahut biat 27 Ocak 2021 | 135 Okunma Reform yapılsa da uymaz 25 Ocak 2021 | 127 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar