Son çırpınış

"Z Kuşağı" falan hikâye. Bir zihniyet değişimi kolay değil. Küçük farklılıklar sadece bir aşama. Daha birkaç kuşak yol alacaksınız ki zihniyet değişmiş olsun.      ...

"Z Kuşağı" falan hikâye. Bir zihniyet değişimi kolay değil. Küçük farklılıklar sadece bir aşama. Daha birkaç kuşak yol alacaksınız ki zihniyet değişmiş olsun.

      İşte bakın Türkiye manzarasına. Siyasi zihniyet asırlardır aynı. Hiç değişmemiş, kuşaktan kuşağa aktarılarak bugünlere gelmiş karşımızda duruyor.

Milli egemenlikle, egemen olduğu söylenen kesim arasındaki manzaraya daha yakından bakalım.

Ne görüyoruz?

Bu ülkenin en saygın kurumlarından olan baroların başkanları, bir köşeye sıkıştırılmış, karşılarında polis ve polis barikatı olduğu halde sabaha kadar beklemişler ve beklemeye devam ediyorlar. Eğer izin alabilirlerse meclise girip, kendileriyle ilgili bir kanun düzenlemesinde söz söyleyecekler.

Türkiye'ye yakışmayan bir manzara. Hele hukuka ve hukuk adamlarına hiç yapılmaması gereken bir tutum.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Açlıktan Anayasaya siyaset... 03 Şubat 2021 | 215 Okunma İktidar blokunun bileşenleri 01 Şubat 2021 | 244 Okunma "Z Kuşağı ne yapacak?" 30 Ocak 2021 | 250 Okunma Sadakat yahut biat 27 Ocak 2021 | 135 Okunma Reform yapılsa da uymaz 25 Ocak 2021 | 127 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar