Siyasetin kör düğümü

İktidar blokunda korku bacayı sarmış gibi. Soruyorlar: "IMF ile niye gizli görüştünüz?"CHP sözcüsü Öztrak, "Gizli saklı görüşmedik" dese de, İYİ Partili Durmuş Yılmaz :"Bu her yıl...

İktidar blokunda korku bacayı sarmış gibi. Soruyorlar: "IMF ile niye gizli görüştünüz?"

CHP sözcüsü Öztrak, "Gizli saklı görüşmedik" dese de, İYİ Partili Durmuş Yılmaz :"Bu her yıl yapılır" açıklaması getirse de nafile.

Korku duygusu, telaşa dönüşmüş görünüyor. Acaba IMF, muhalefetle görüşerek, hükümetimizi gözden çıkarıyor mu?

Bu durumu "erken seçim yoklaması" olarak görenler de var. Türkiye'de olası baskın bir seçim yapılacağı söylentisi epeydir tartışılıyor. Kılıçdaroğlu gerekçe olarak "ekonominin iyi gitmemesini" gösteriyor.

Artık saklanamıyor. İktidarın sıcak para politikası ve borçlanma üzerine kurduğu sistem çöktü. Türkiye kimi iş çevrelerine göre "yılsonunda dibi göreceğiz." Hâl böyle olunca da ister istemez IMF'nin Türkiye'yi ziyarete gelmesi ve bunun zamanlaması, onunda ötesinde devlet bürokrasisine haber vermeden ekonomi ile ilgili muhalefet çevrelerinden görüş istemesi yönetimi telaşlandırdı.

"Niye gizli görüşüyorsunuz?"

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Açlıktan Anayasaya siyaset... 03 Şubat 2021 | 215 Okunma İktidar blokunun bileşenleri 01 Şubat 2021 | 244 Okunma "Z Kuşağı ne yapacak?" 30 Ocak 2021 | 250 Okunma Sadakat yahut biat 27 Ocak 2021 | 135 Okunma Reform yapılsa da uymaz 25 Ocak 2021 | 127 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar