Siyasete düzen şart

Kim ne derse desin. Gücünüz varsa pazarlık payınız yüksektir. Bu durum hükümetler açısından da böyledir. Türkiye'nin etrafındaki gelişmelere karışı pazarlık payının...

Kim ne derse desin. Gücünüz varsa pazarlık payınız yüksektir. Bu durum hükümetler açısından da böyledir. Türkiye'nin etrafındaki gelişmelere karışı pazarlık payının güçlenebilmesi için ekonomisi kadar silah sanayisinin de güçlenmesi gerekmektedir.

Ne yazık ki, onlarca hükümet gelip geçmesine rağmen bu konuda istenilen güç elde edilememiştir.

Türkiye Selçuklu ve Osmanlı bakiyesidir. Geçmişi temsil etmektedir. Bu yönüyle kendini bir devamlılık çizgisinde görmeli ve geçmişinden izler taşımalıdır. Bu izlerin en önemlisi ders çıkarma kertikleri neresidir derseniz, derim ki, yükselme kırılma dönemleri arasındaki gel-gitlerdir.

Güçlü devletin özellikleri bellidir.

Orta Doğu bölgesinde var olmanın ön koşulu güçtür. Ne kadar güçlüyseniz o kadar etkili ve söz sahibisiniz demektir. Bunu ülkenizi içindeki siyasi gruplarla yersiz kavgalar çıkararak başaramazsınız. Birlik ruhuyla başarabilirsiniz.

Gücün psikolojisi bunu gerektirir.

İkincisi de silah üreterek ve ihtiyaçlarınızı yerli sanayinizden karşılayarak yapacak düzeye erişmenizdir.

Üçüncüsü, elbette planlı, ani gelişmelere dayanıklı bir ekonominizin kurulmuş olmasıdır. Tarım arazilerini boş bırakarak saman üreten bir ekonomi yaratmışsanız, bunu başarmakta zorlanıyorsunuz demektir.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Açlıktan Anayasaya siyaset... 03 Şubat 2021 | 215 Okunma İktidar blokunun bileşenleri 01 Şubat 2021 | 244 Okunma "Z Kuşağı ne yapacak?" 30 Ocak 2021 | 250 Okunma Sadakat yahut biat 27 Ocak 2021 | 136 Okunma Reform yapılsa da uymaz 25 Ocak 2021 | 127 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar