Rusya..

Gene ihanete uğradık. Bakmayın siz "rejim güçleri askerimi vurdu" dediklerine, bizi vuran ABD'den sonra onun yerini almağa soyunan Avrasya'nın şahini Rusya'dır. Tarih bunun böyle olduğunu ileride yazacaktır."

"Nereden biliyorsun" diye sorabilirsiniz.

2015'den bu tarafa Esat rejiminin arkasında duran Rusya'nın Türkiye ile yaptığı çeşitli anlaşmalara olan sadakatsizliğinden biliyorum.

ABD'nin ilgisini Çin'e ve PKK-PYD'ye çevirmesiyle birlikte Esat rejiminin yanı başında durup onu muhaliflerine karşı ayakta tutan yegâne güç Rusya'dır. Bunu bilmeyen de yok. Ancak Rusya, sadece bununla kalmadı. Şam bölgesinde muhaliflerin çepeçevre kuşattığı dar alanda sıkışıp kalan Esat'ın önünü adım adım açtı.

Nasıl açtı?

Hava gücüyle. Attığı varil bombalarıyla çoluk-çocuk, yaşlı kadın demeden bombalayarak açtı. Bu bombalamaların sonunda Şam'ın çevresini oluşturan Guta, Hama ve sonrasında Halep, rejimin eline geçti.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Açlıktan Anayasaya siyaset... 03 Şubat 2021 | 221 Okunma İktidar blokunun bileşenleri 01 Şubat 2021 | 246 Okunma "Z Kuşağı ne yapacak?" 30 Ocak 2021 | 254 Okunma Sadakat yahut biat 27 Ocak 2021 | 136 Okunma Reform yapılsa da uymaz 25 Ocak 2021 | 128 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar