Ne zaman akıllanacağız?

"Trump giderayak yaptırımları imzaladı" diye haberler gazetelere yansıdı. Tam olarak neleri kapsadığını bilmiyoruz. Lakin eğer doğru ise -ki büyük ihtimalle doğru- ülkemiz açısından ekonomik sorunlar...

"Trump giderayak yaptırımları imzaladı" diye haberler gazetelere yansıdı. Tam olarak neleri kapsadığını bilmiyoruz. Lakin eğer doğru ise -ki büyük ihtimalle doğru- ülkemiz açısından ekonomik sorunlar yaratacağı kesin.

Türkiye'deki yönetimin, en başından beri "davamız" eksenli "Osmanlıcı" siyaseti, ülkeyi, Osmanlı'nın son dönemlerine benzer duruma getirdi. İktidar sahipleri her zaman kendilerini hukukun üstünlüğüne dayanan Cumhuriyet ve demokrasi takımında görmek yerine, padişahın etkin ve yetkin olduğu bir çeşit II. Abdülhamit görme hevesindeydiler.

Osmanlıcılık ideolojisinin toplumsal kabul alanına sokulduğu o dönemin siyasetçileri, bunalıma soktukları ülkeyi kurtarmak için daima bir ülkeye yanaşarak sorunu çözeceklerine inanmaktaydı, şimdiler de aynısı yapıyor.

Durumu kiminle kurtarabiliriz?

Almanya ile.

Öyle ise Almanlarla işbirliği yapalım, mesela onlara Hicaz demir yolu ihalesini verelim.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Açlıktan Anayasaya siyaset... 03 Şubat 2021 | 221 Okunma İktidar blokunun bileşenleri 01 Şubat 2021 | 248 Okunma "Z Kuşağı ne yapacak?" 30 Ocak 2021 | 256 Okunma Sadakat yahut biat 27 Ocak 2021 | 136 Okunma Reform yapılsa da uymaz 25 Ocak 2021 | 128 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar