Mete Han'ı beklerken…

Ey, uzaklardaki gardaşım!.. Doğu Türkistan'dan bir inilti geliyor. Duyuyorum, hislerim kabarıyor, sana koşmak istiyorum, lakin hiçbir şey yapamıyorum..İçim yanıyor..Diyorsun ki:"Bu unutulmuş yerde aşığın...

Ey, uzaklardaki gardaşım!.. Doğu Türkistan'dan bir inilti geliyor. Duyuyorum, hislerim kabarıyor, sana koşmak istiyorum, lakin hiçbir şey yapamıyorum..

İçim yanıyor..

Diyorsun ki:

"Bu unutulmuş yerde aşığın dokunuşu yok/ Her gece daha karanlık rüyalar getiriyor, tılsım yok/ Tek istediğim hayatım, başka susuzluğum yok/ Bu sessiz düşünceler eziyet ediyor, umut etmeme imkân yok."

Biliyorum aşkının ne olduğunu. Ben de senin gibi aynı sevgiliye tutulmuşum. Gönlüm buruk, gözlerim nemli.

Önceki gün gazetede okudum. Şöyle diyordu haber: "Çin'in Doğu Türkistan'daki zulüm politikaları devam ederken, Doğu Türkistanlı bilim insanları ve düşünürler de bu süreçte baskı görüyor. 2018 yılından tutuklanan Urumçi Pedagoji Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Abdulkadir Celaleddin, hala esir kamplarında tutuluyor. Tanınmış bir fikir adamı olan Celaleddin, evine yapılan baskınla başına siyah torba geçirilerek tutuklanmıştı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Açlıktan Anayasaya siyaset... 03 Şubat 2021 | 215 Okunma İktidar blokunun bileşenleri 01 Şubat 2021 | 244 Okunma "Z Kuşağı ne yapacak?" 30 Ocak 2021 | 250 Okunma Sadakat yahut biat 27 Ocak 2021 | 136 Okunma Reform yapılsa da uymaz 25 Ocak 2021 | 127 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar