MEB ne yaptığını biliyor mu?

 Önce bir tespit ardından bir düzeltmeyle başlayalım. Milli Eğitim Bakanlığı neyi değiştirdiğini bilmiyor. Kavramları yanlış ve yerli yerinde kullanmıyorsa başka ne dememiz icap...

 Önce bir tespit ardından bir düzeltmeyle başlayalım. Milli Eğitim Bakanlığı neyi değiştirdiğini bilmiyor. Kavramları yanlış ve yerli yerinde kullanmıyorsa başka ne dememiz icap eder?

                Milli Eğitim bakanlığı, eğitim işlerinden sorumlu devlet yapısının en üst kurumu.

Ne demek bu?

Eğitim hakkında en yetkili karar verici organ demek. Öyle ise eğitimle ilgili kavramları bilmesi gerekmez mi?

Gerekir.

                Aynı zamanda bunları yerli yerinde kullanması gerekmez mi?

                O da gerekir.

                Hatta biz yanlış kullandığımızda kendisinin düzeltmesi, eksiklikler konusunda bilgilendirmesi gerekir. Buna rağmen hala eğitim programı, öğretim programı yerine "müfredat" diyor. İşin garibi herkes bu kavramı tıpkı bakanlık gibi içeriğine bakmadan aynı şekilde kullanıyor.

                Milli Eğitim Bakanlığının değiştirdiği şey, müfredat değil. Önce ne yaptığını bilmesi gerekir.

İkincisi, Milli Eğitim Bakanlığı sistem değişikliği de yapmadı.

                Milli Eğitim Bakanlığı eğitim programını da değiştirmedi. Milli Eğitim Bakanlığının yaptığı şey, eğitim programının bir alt basamağı olan öğretim programını değiştirmekten ibarettir.

                Peki, müfredat nedir?

                Müfredat, öğretim programının küçük bir ayrıntısıdır. Derslerin, konuların sıralanması anlamına gelir.

Eğitimde program geliştirme alanı 1949'da bilim haline geldi. Çiçeği burnunda daha yeni bir bilim dalı. Üniversitelerde Eğitim Fakültelerine bağlı eğitim bilimleri bölümünün içinde ana bilim dalı olarak yer almaktadır.             

Düşünün.. Sağlık bakanlığı tıp fakültelerinde yeni bir bilim dalının varlığından habersiz tıpla ilgili değişiklikler yaptığını söylese ne düşünürsünüz? Milli Eğitim bakanlığının "müfredatı değiştirdim" demesi böyle bir şey.. Ne değiştirdiğinden habersiz açıklama yapıyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Açlıktan Anayasaya siyaset... 03 Şubat 2021 | 221 Okunma İktidar blokunun bileşenleri 01 Şubat 2021 | 246 Okunma "Z Kuşağı ne yapacak?" 30 Ocak 2021 | 254 Okunma Sadakat yahut biat 27 Ocak 2021 | 136 Okunma Reform yapılsa da uymaz 25 Ocak 2021 | 128 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar