Kimin yanındasınız?

Bir taraftan "Eyt Amerika!" deyip uluslararası küresel güçlerle savaştıklarını iddia ediyorlar, öte yandan küresel güçlerin asıl ve hem de en büyük hedefi olan "ulus devletleri yıkma" projesine destek...

Bir taraftan "Eyt Amerika!" deyip uluslararası küresel güçlerle savaştıklarını iddia ediyorlar, öte yandan küresel güçlerin asıl ve hem de en büyük hedefi olan "ulus devletleri yıkma" projesine destek veriyorlar.

Söyler misiniz? Büyük Orta Doğu Projesi'nin temel hedefi nedir?

Evanjelizmin önünü açmak ve Orta Doğu'ya kendilerince çekidüzen vermek değil mi? Bunu başarmanın yolu da ulus devletleri yıkıp, yerine yönetilebilir küçük bir çeşit Orta Çağ'ın site devletleri gibi veya bir çeşit modern kent devletleri kurmaktır. Büyük Orta Doğu Projesi'nin bir diğer ve bizi ilgilendiren tarafı ise, hedefinde Türkiye'nin de olmasıdır.

Böyle olmasına rağmen, halen daha, Türkiye Cumhuriyeti ulus devletinin köklerini sağlamlaştıracağımız yerde, geçmişten gelen ideolojik sapmaların tesirinde kalarak, kök değerlere düşmanlık beslemenin mantığı var mı?

Öğrenci andına karşı çıkanların geçmişten bu tarafa getirdiği zihniyetin alt yapısına bakmadan bunu anlayamayız.

Millî/Ulusal bilinç yaratmak isteyen yeni Türkiye Devleti, insanları "Türk" üst kimliğinde yurttaş yapmak amacındaydı. Bu sebeple her sabah daha ilkokuldan (küçük yaştan) başlayarak hep birlikte ülkenin üst kimliğimizi söyleyerek güne başlıyorduk. Bunu söylediğimizde yanı başımızdakinin etnik kimliğinin sorgulamıyorduk. Aklımıza da gelmiyordu.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Açlıktan Anayasaya siyaset... 03 Şubat 2021 | 221 Okunma İktidar blokunun bileşenleri 01 Şubat 2021 | 248 Okunma "Z Kuşağı ne yapacak?" 30 Ocak 2021 | 255 Okunma Sadakat yahut biat 27 Ocak 2021 | 136 Okunma Reform yapılsa da uymaz 25 Ocak 2021 | 128 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar