İYİ Parti meselesi

İYİ Parti zorluklardan geçerek belirli bir noktaya geldi. MHP'de geliştirilen parti içi demokrasi krizinin ve haksız hukuksal kararların sonucunda kuruldu.        Siyasal kimliği açısından parti, MHP'nin...

İYİ Parti zorluklardan geçerek belirli bir noktaya geldi. MHP'de geliştirilen parti içi demokrasi krizinin ve haksız hukuksal kararların sonucunda kuruldu. 

      Siyasal kimliği açısından parti, MHP'nin muadili salt milliyetçi bir parti değildir. 12 Eylül öncesi merkez sağ geleneğin temsil ettiği milliyetçilikle, MHP geleneğinden gelen milliyetçilerin ağırlıklı olduğu, merkeze doğru yürüme amacında olan demokrat bir partidir.

      Yeni kurulmuş, birkaç seçim geçirmiş, önemli başarı kazanmıştır. Ancak son kongreden sonra parti içi tartışmalar, yön değiştirerek bizzat partinin kendisine yönelmiştir.

      Hatırlayın, bir grup etkin kurucu üye, son kongrede üzerlerinin çizildiğini söyleyerek, genel merkezin listesinin dışında ikinci bir liste çıkarıldığından hareketle parti içi bir tartışma başlatmıştı.      Parti içi tartışmalar hemen her il ilçe kongrelerinde de illa olur. Çünkü tüm siyasal davranışlar amaca yöneliktir. İster partili birey olsun, isterse parti hayranı birey, eğer kişi, bir ya da birkaç amaca yönelmişse, bu durumda işin içine rekabet girer.

Rekabet eden her bir kişi, rekabeti, kendi kişilik ve karakter özelliklerine göre yapar. Böyle bir durumda ortaya, mert karakterler de çıkabileceği gibi, tersi olanlar da çıkar. Böylece siyasi çarşı, bir karakterler ve kişilikler savaşına dönüşür. İşin içine bir de ihtiras girdi mi, ortalık toz duman olur.

Bu insan psikolojisinin yansımasıdır.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Açlıktan Anayasaya siyaset... 03 Şubat 2021 | 221 Okunma İktidar blokunun bileşenleri 01 Şubat 2021 | 248 Okunma "Z Kuşağı ne yapacak?" 30 Ocak 2021 | 255 Okunma Sadakat yahut biat 27 Ocak 2021 | 136 Okunma Reform yapılsa da uymaz 25 Ocak 2021 | 128 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar