İşte büyük resim

Başta şehir hastaneleri olmak üzere, Osmangazi, Yavuz Sultan Selim köprüleri ve 3. Havaalanı, Avrasya Tüneli gibi yatırımlara eyvallah ama haberimiz olmadan hem biz ve hem de ülkemiz normalin üstünde döviz üzerinden özel...

Başta şehir hastaneleri olmak üzere, Osmangazi, Yavuz Sultan Selim köprüleri ve 3. Havaalanı, Avrasya Tüneli gibi yatırımlara eyvallah ama haberimiz olmadan hem biz ve hem de ülkemiz normalin üstünde döviz üzerinden özel sektöre borçlandırıldık. Bir liraya mal olacak iş 10 liraya çıktı.

Dolar arttıkça borç süresi ve fiyat ister istemez artıyor.

Demirel'in yapmadığını yaptılar. Rahmetli, yatırımı devlet kasasından ihale ederdi ve elbette borcunu hep birlikte öderdik ama bir liralık işi 10 liraya yaptırmazdı.

Ta Cumhuriyetin ilk yıllarından başlayarak yokluğa rağmen bin bir güçlükle yapıp hayatımıza sokulan, halkımızın çalışıp karnını doyurduğu bütün fabrikaları, kamu yatırımları çoğunlukla yabancıya satıldı.. Bundan 68 milyar lira gelir elde edildi ve hepsi tuzla buz oldu.

Kısacası kamu yatırımları, ulaşım ve inşaat sektörüyle sınırlandı. Üretim sektöründen devlete el çektirildi.. Böylece iktidar sahipleri kapitalizme yol vermiş oldular.

"Devlet yatırım yapmaz. Özel sektör yapar" diye düşünüldü ve inşaata yöneldiler.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Açlıktan Anayasaya siyaset... 03 Şubat 2021 | 215 Okunma İktidar blokunun bileşenleri 01 Şubat 2021 | 244 Okunma "Z Kuşağı ne yapacak?" 30 Ocak 2021 | 250 Okunma Sadakat yahut biat 27 Ocak 2021 | 136 Okunma Reform yapılsa da uymaz 25 Ocak 2021 | 127 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar