İşimiz zor

19 Aralık'ta Suriye'den askerlerini çekeceğini söyleyen Trump birkaç kere çark ettikten sonra en nihayetinde "Hiçbir zaman çok hızlı bir şekilde çekileceğimizi söylemedim" diyerek kalıcı...

19 Aralık'ta Suriye'den askerlerini çekeceğini söyleyen Trump birkaç kere çark ettikten sonra en nihayetinde "Hiçbir zaman çok hızlı bir şekilde çekileceğimizi söylemedim" diyerek kalıcı olacağını gösterdi.

Demek ki Putin doğru tespitte bulunmuş: "ABD'nin Afganistan'daki askerî varlığı 17 yıldır sürüyor ve neredeyse her yıl, birliklerini geri çekeceklerini söylüyorlar ama hâlâ oradalar" demişti.

Bolton ise bu yazı hazırlandığında bizimkilerle görüşme halindeydi.

Ne sonuç çıkacak derseniz Türkiye'nin beklentilerini karşılayacak bir sonuç çıkmayacağı kanaatindeyim.

Neden?

Çünkü ABD'nin asıl amacı birkaç yıldır binlerce TIR silah yardımı yapıp, düzenli ordu haline getirmeye çalıştığı PYD'nin varlığını korumaktır. Bunca emek verip yetiştirdiği grupları korumayacaksa bu yatırımı neden yapsın? Öyle değil mi?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Açlıktan Anayasaya siyaset... 03 Şubat 2021 | 221 Okunma İktidar blokunun bileşenleri 01 Şubat 2021 | 246 Okunma "Z Kuşağı ne yapacak?" 30 Ocak 2021 | 254 Okunma Sadakat yahut biat 27 Ocak 2021 | 136 Okunma Reform yapılsa da uymaz 25 Ocak 2021 | 128 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar