Hüsran sizi bekliyor

17 yıldır anketlere güven bunalımı yaşamamışlardı. Şimdi anketlere güvenmediklerine göre anketlerin söylediği gerçekler rahatsızlık yaratmaya başlamış demektir.Diğer taraftan anketlere...

17 yıldır anketlere güven bunalımı yaşamamışlardı. Şimdi anketlere güvenmediklerine göre anketlerin söylediği gerçekler rahatsızlık yaratmaya başlamış demektir.

Diğer taraftan anketlere güvenmemekle mitinglerin sayısını artırmaları ve burada başlayan panikle muhalefeti düşmanlaştırma siyaseti arasında da anlamlı bir ilişki var.

Demek ki gidiş borusu çalıyor ve sesi ta yukarılarda net bir biçimde duyuluyor.

İktidara yıkın isim olarak bilinen ANAR şirketinin başkanı İbrahim Uslu iktidarı kast ederek: "Ekonomik söylem geliştiremeyince sertleşir" diyor. Uslu, "halkın gündeminin yüzde 76,5 ile ekonomi" olduğunu vurguladıktan sonra, çok çarpıcı bir tespitte bulunuyor: "Bu sert söylemlerin ardından sahadan hükümeti mutsuz edecek sonuçlar geliyor" diyor.

Bu durumda muhalefeti toptan hain ilan etmek, belediye seçim sonuçlarını ülkenin geleceği demek olan beka ile ilişkilendirmek halk nazarında beklenen sonucu vermemiş.

Nitekim Uslu'nun söylediklerine göre "beka söylemine AKP seçmeni de inanmıyor" muş.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Açlıktan Anayasaya siyaset... 03 Şubat 2021 | 215 Okunma İktidar blokunun bileşenleri 01 Şubat 2021 | 244 Okunma "Z Kuşağı ne yapacak?" 30 Ocak 2021 | 250 Okunma Sadakat yahut biat 27 Ocak 2021 | 135 Okunma Reform yapılsa da uymaz 25 Ocak 2021 | 127 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar