Her alanda hesaplaşma

İç politikadan dış politikaya Türkiye'nin gündemi oldukça yoğun. Kısaca göz atalım.1. AKP'de HESAPLAŞMA: AKP kendi gerçeği ile yüzleşme sürecine girdi. "Tayyip'in partisi" olarak kendini lanse eden AKP, tek...

İç politikadan dış politikaya Türkiye'nin gündemi oldukça yoğun. Kısaca göz atalım.

1. AKP'de HESAPLAŞMA: AKP kendi gerçeği ile yüzleşme sürecine girdi. "Tayyip'in partisi" olarak kendini lanse eden AKP, tek adam, tek merkez ve tek otoriteye biat üzerine varlık göstermekteydi.

17 yıllık iktidar süreci; yani zaman, kendine ayak uyduramayan herkesi yine kendi gerçeği ile yüzleştirir. Süreç içinde görülmeyen, göz ardı edilen hatalar zaman sonra büyür ve yürüyüşün karşısına dikilir. İşte dikiliyor.

"Pelikancılar" olarak bilinen parti içi alt gruplar ile diğerleri arasındaki güç mücadelesi alttan alta sürerken yargı üzerinden açık çatışmaya dönüştü.

Neden?

Çünkü kaynağa ulaşmak ve kendisi yönetmek istiyor. AKP, iktidar olduğu için ülke kaynaklarını dağıtan, planlayan, bölüştüren siyasal güç. Bu güç ele geçirildiğinde onu elinde tutan istediği gibi dağıtacak, bölüştürecek ve yönetecek.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Açlıktan Anayasaya siyaset... 03 Şubat 2021 | 212 Okunma İktidar blokunun bileşenleri 01 Şubat 2021 | 244 Okunma "Z Kuşağı ne yapacak?" 30 Ocak 2021 | 248 Okunma Sadakat yahut biat 27 Ocak 2021 | 135 Okunma Reform yapılsa da uymaz 25 Ocak 2021 | 127 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar