Hani Misak-ı Millîciydiniz?

 Bütün millî varlıklarımızı gasp etseler bile, AKP hükümetlerinin iki konuda sesi Almanya'ya çıktığı gibi gür çıkmıyor. Biri Çipras, yani Yunanistan, öteki Kuzey Irak, yani...

 Bütün millî varlıklarımızı gasp etseler bile, AKP hükümetlerinin iki konuda sesi Almanya'ya çıktığı gibi gür çıkmıyor. Biri Çipras, yani Yunanistan, öteki Kuzey Irak, yani Barzani..

Çipras, maliyesi iflas etmiş bir ülke iken bile Türkiye'nin 18 adasını işgal etti. Barzani ise, kuracağı Kürdistan'ın önemli şehirlerini Türkiye'ye inşa ettirdi. Edenler de, iktidara yakın kimseler.

İlginç değil mi?

Özal'la başlayan süreçte Türkiye'yi yöneten iktidarların hemen hepsinin gözdesi oldu Barzani. Hâlbuki Türkiye, ta Osmanlı'dan (1829 Babanzade isyanları) bu tarafa neyin nasıl ilerlediğini ve asıl amacın ne olduğunu biliyor.

İsteyen devlet arşivlerini baksın.

Daha da önemlisi, Türkiye'nin uyduları üzerinden yayın yapan Barzani'nin TV kanalları, yine Türkiye'nin hâkimiyet alanındaki illeri "Kürdistan" olarak tanımlamayı sürdürüyor.

Şimdi Barzani diyor ki "Kürdistan'ın kurulma zamanı geldi. Referandum yapacağım.."

Bazıları ülkesi ve milleti yokmuş gibi davranıp diyebilir ki: "Tamam. Adam, yıllardır mücadele ediyor ve yapabilir.." Ama öyle değil, Türkiye'de pek çoğu iktidar çevresinden (basınından, yayın organlarından) ses veren Atatürk karşıtları, "Misak-ı Millî'yi alamadı" diye bir taraftan Atatürk'e verip veriştirirken, öte yandan iktidarın Kuzey Irak'ta ışıl ışıl aydınlattığı Kuzey Irak Özerk Bölgesini görmüyor.  Misak-ı Millî'nin önemli bir parçası olan Kerkük'ü ve Musul'u, Telafer'i, Tuzhurmatu'yu diline dolamıyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Açlıktan Anayasaya siyaset... 03 Şubat 2021 | 221 Okunma İktidar blokunun bileşenleri 01 Şubat 2021 | 248 Okunma "Z Kuşağı ne yapacak?" 30 Ocak 2021 | 256 Okunma Sadakat yahut biat 27 Ocak 2021 | 136 Okunma Reform yapılsa da uymaz 25 Ocak 2021 | 128 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar