Dün itibariyle manzaramız şu..

Osmanlı diye diye en nihayetinde Osmanlı'nın gelişme ve yükseliş dönemlerine değil ama çöküş dönemlerine benzettiler. Merkez Bankası'nın 35 yıllık çalışanı ve aynı zamanda son...

Osmanlı diye diye en nihayetinde Osmanlı'nın gelişme ve yükseliş dönemlerine değil ama çöküş dönemlerine benzettiler. Merkez Bankası'nın 35 yıllık çalışanı ve aynı zamanda son başkanlarından Olan İYİ  Parti milletvekili Durmuş Yılmaz,   "Merkez Bankası'nda 35 yıl çalıştım. Döviz kıtlığını yaşadım, sıfıra yakın döviz rezervini gördüm ama eksi rezervi hiçbir zaman görmedim, duymadım" dedi.

Dış borçlanmayla yönetilen bir ekonomi düzeni kurdular. Tıpkı Osmanlı'nın son dönemi gibi. Bir taraftan da Swap anlaşmalarıyla yeniden borçlanabilmek için kapı kapı dolaşmaktalar.

Ne hazin bir manzara.

Türkiye ve elbette Türkiye'nin sahibi olan Türk milleti, bunu hak etmedi.

İktidara gelirken ve geldikten epey bir süre milli ekonominin bütün nimetlerini halkın refahı için kullanacakları yerde lüzumlu lüzumsuz dağıttılar.

Ne var ne yok satıp savdılar.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Açlıktan Anayasaya siyaset... 03 Şubat 2021 | 221 Okunma İktidar blokunun bileşenleri 01 Şubat 2021 | 248 Okunma "Z Kuşağı ne yapacak?" 30 Ocak 2021 | 256 Okunma Sadakat yahut biat 27 Ocak 2021 | 136 Okunma Reform yapılsa da uymaz 25 Ocak 2021 | 128 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar