Buyurun kıyaslayın...

                Çok merak ediyorum. Bunlar Osmanlıcı, bunlar II. Abdülhamitçi ya.. Var sayalım, Cumhur İttifakının karşısına Saadet Parti getirip II. Abdülhamit'in torunlarından birini...

                Çok merak ediyorum. Bunlar Osmanlıcı, bunlar II. Abdülhamitçi ya.. Var sayalım, Cumhur İttifakının karşısına Saadet Parti getirip II. Abdülhamit'in torunlarından birini aday olarak koysa ve dese ki: "Ey Cumhur İttifakı! İşte size Osmanlı'nın ta kendisi. Madem Abdülhamitçisiniz, madem Osmanlıcısınız ve madem köklerinizin burada olduğunu söylüyorsunuz. Mustafa Kemal'e kızıyorsunuz. İnönü'yü dinsiz ilan ediyorsunuz.. Buyurun benim ittifak adayım işte bu. Haydin şimdi siz bize katılın."

Ne olur?

Söyleyeyim; ertesi gün Ankara karışır. Herkes başlar yan çizmeye. "İşte biz öyle demek istemedik de. Aslında biz Cumhuriyetin nimetlerini biliyoruz da. En iyi demokrat biziz de.. Siz yanlış anladınız, asıl söylemek istediğimiz bu değil de vs..."

Bırakın AKP ve MHP'nin Cumhur İttifakından vaz geçip, Osmanlı hanedanının etrafında birleşmesini, önce II. Abdülhamit'in torunu olduğunu söyleyenler birbirine girer. Eski günlere döndük zannedip "taht benimdi, senindi" diye olayı miras davasına dönüştürürler. Bakmayın siz şimdi hep birlikte yan yana oturduklarına.. Dedelerinin yaşadığı günler devam etseydi hepsi birbirinin düşmanıydı.

Söyler misiniz II. Abdülhamit, hafta sonlarında hangi kardeşleriyle sarayda toplanıp eğleniyor veya birlikte yemek yiyordu? 

Hangisiyle ülke meselelerini tartışıyordu?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Açlıktan Anayasaya siyaset... 03 Şubat 2021 | 221 Okunma İktidar blokunun bileşenleri 01 Şubat 2021 | 248 Okunma "Z Kuşağı ne yapacak?" 30 Ocak 2021 | 256 Okunma Sadakat yahut biat 27 Ocak 2021 | 136 Okunma Reform yapılsa da uymaz 25 Ocak 2021 | 128 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar