BOP Projesi'nin ortaklığı sürüyor mu?   

Prof. Dr. Ümit Özdağ'ın; "Kısa vadeli hedefleri İstanbul seçimi. HDP seçmeninin bir kısmının AKP'ye oy vermesi veya hiç sandığa gitmemesi hedefleniyor...

Uzun vadeli hedef ise ABD güdümünde Suriye'nin kuzeyindeki PKK/YPG yapısının kabullenilmesidir. 'Al Suriye'nin kuzeyini ver İstanbul'u oyunu' oynanıyor." cümlesine okkalı bir itiraz gelmedi.

Büyük ihtimalle de gelmeyecek.

Çünkü AKP sadece Türkiye'nin düzenini değil, tarımını, sanayisini, ekonomisini ve milli dış politik kazanımlarını da yıktı.

Davutoğlu'nun danışmanlığı ve dışişleri bakanlığı dönemlerinden başlayan sözde "kazan kazan" politikası, ABD yandaşlığı sebebiyle ABD lehine bugünkü duruma geldi.

Türkiye elini kolunu sallayamaz halde.

Aynı şekilde Ege adalarındaki Yunan işgaline karşı, hem sessiz kalan ve hemde işgalleri görmezden gelen iktidar, konu ile ilgili sorulan sorulara da olması gereken cevapları vermekten kaçınmıştı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Açlıktan Anayasaya siyaset... 03 Şubat 2021 | 221 Okunma İktidar blokunun bileşenleri 01 Şubat 2021 | 248 Okunma "Z Kuşağı ne yapacak?" 30 Ocak 2021 | 255 Okunma Sadakat yahut biat 27 Ocak 2021 | 136 Okunma Reform yapılsa da uymaz 25 Ocak 2021 | 128 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar