Bir gece ansızın ne olacak?

Böyle gitmemeli. Millî vicdan bir yerde kendini göstermeli ve iktidara demeli ki: "Arkadaş buraya kadar. Sen artık bir az dur ve yerini muhalefete bırak.. Evet, onları beceriksiz olmakla itham edip eleştiriyorsun. Lakin köprünün altından...

Böyle gitmemeli. Millî vicdan bir yerde kendini göstermeli ve iktidara demeli ki: "Arkadaş buraya kadar. Sen artık bir az dur ve yerini muhalefete bırak.. Evet, onları beceriksiz olmakla itham edip eleştiriyorsun. Lakin köprünün altından çok sular geçti. Senin performansını uzun yıllardır gördük denedik. Artık onları denemek istiyorum."

Kasaca demokrasi vicdanı, kendini belli etmeli.

Artık herkes biliyor. AKP yıllardır, sürdürdüğü kent politikalarına yenisini katacak değil. Bilinenin ötesinde büyük değişimler de yapacak değil. Geldiğimiz noktada belediyeleri iktidarda kalmanın garantisi olarak görüyor.

"Kayıp edersek Partili Cumhurbaşkanlığı sistemi tartışılır" demeleri sadece bir sistem endişesinin göstergesi değil. Özünde iktidarda kalıp kalmamanın göstergesi olarak algılanıyor.

Eğer halk, iktidara nitelikli bir ders vermezse, kendisinin de bir önemi kalmayacaktır.

Niye?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Açlıktan Anayasaya siyaset... 03 Şubat 2021 | 221 Okunma İktidar blokunun bileşenleri 01 Şubat 2021 | 248 Okunma "Z Kuşağı ne yapacak?" 30 Ocak 2021 | 256 Okunma Sadakat yahut biat 27 Ocak 2021 | 136 Okunma Reform yapılsa da uymaz 25 Ocak 2021 | 128 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar