Başarı nerede?

ABD-Türkiye arasında varılan 13 maddelik anlaşmanın her iki ülkede tartışmaları sürüyor.  Çünkü her iki ülkede de siyasi açmazlar var.Türkiye'de  İstanbul Belediye Başkanlığı...

ABD-Türkiye arasında varılan 13 maddelik anlaşmanın her iki ülkede tartışmaları sürüyor.  Çünkü her iki ülkede de siyasi açmazlar var.

Türkiye'de  İstanbul Belediye Başkanlığı seçimlerinin getirdiği ağır yenilgiye bağlı olarak  sonrasında değişen dengeler, siyasi alanı AKP aleyhine zayıflattı.

17 yıllık iktidar sürecinin sonu, iddia edilen büyük "davanın" zaferiyle sonuçlanmadı.

 Tıpkısının aynısı olmasa da ABD'de Trump yönetimine karşı başlatılan "azil" tartışmaları, siyasal beklentileri karşılamıyordu. Trump yönetiminin Orta Doğu siyasetini sorgulayan ABD'lilerin muhalif kesimi, başarı göremediklerini söylüyor. Trump yönetimi ise, "Amerikalıların tek bir kişi bile kayıp vermeden Türkiye'yi dize getirdiğini, müttefiki olan PYD/PKK güçlerini yok olmaktan kurtardıklarını" söylüyor.

Peki, aslında ne oldu?

Önce Amerikalılardan başlayalım:

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Açlıktan Anayasaya siyaset... 03 Şubat 2021 | 221 Okunma İktidar blokunun bileşenleri 01 Şubat 2021 | 248 Okunma "Z Kuşağı ne yapacak?" 30 Ocak 2021 | 256 Okunma Sadakat yahut biat 27 Ocak 2021 | 136 Okunma Reform yapılsa da uymaz 25 Ocak 2021 | 128 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar