Akşener-Bahçeli gerilimi

               Bahçeli-Akşener arasında tırmanan gerilimin ana nedeni nedir? Bunun cevabını Bahçeli'nin tehdit içerikli masajlarından...

               Bahçeli-Akşener arasında tırmanan gerilimin ana nedeni nedir? Bunun cevabını Bahçeli'nin tehdit içerikli masajlarından okuyabilirsiniz.

                Ne diyor Bahçeli?

                "Bu hanımefendiye son ihtarım, bölmek ve yok etmek istediğin MHP'ye karşı sinir ve sınırları ihlal eden Vandal tutumuna devam edersen sonuçlarına katlanmak zorunda kalırsın... Demedi deme büyük lafı dinle."

Burada ana kavram "bölünmek" sözcüğü.

MHP'nin Cumhur ortaklığında etkili konumda olabilmesi için milliyetçi seçmeni elinde tutması gerekiyor. Çünkü AKP ile yerel seçim anlaşması yapacak. Eğer seçmeni tutamaz ve elinden kaçırırsa bu defa, genel seçimlerde aldığı yüzde 12'lik oyun nereye gittiği ve gerçekten MHP'nin seçmen kitlesi miydi diye sorgulanacaktır. "Yoksa bindirilmiş kıtalardan mı gelmişti" diye yeniden tartışmaya açılacak..

MHP'nin seçmen kaymalarında tek kaygı duyacağı adres elbette İYİ Parti. Çünkü MHP'li seçmene en yakın adres orası. Dolayısı ile salı günkü grup toplantısında Akşener'in MHP'ye yönelik çıkışları, anlaşılan o ki endişeyi artırmış görülüyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Açlıktan Anayasaya siyaset... 03 Şubat 2021 | 218 Okunma İktidar blokunun bileşenleri 01 Şubat 2021 | 244 Okunma "Z Kuşağı ne yapacak?" 30 Ocak 2021 | 253 Okunma Sadakat yahut biat 27 Ocak 2021 | 136 Okunma Reform yapılsa da uymaz 25 Ocak 2021 | 128 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar