Aklı veren yönetmiyorsa kim yönetiyor?

                Biz nasıl bir milletiz? Nasıl bir toplumuz? Neden bereketli topraklarıyla bütün nimetleri sunan bir ülkeyi yönetemiyoruz da gidip Amerikan şirketine muhtaç...

                Biz nasıl bir milletiz? Nasıl bir toplumuz? Neden bereketli topraklarıyla bütün nimetleri sunan bir ülkeyi yönetemiyoruz da gidip Amerikan şirketine muhtaç oluyoruz?

                Neden bol madenleri, maden rezervleri olan bir ülkeyi yönetemiyoruz da gidip, başka ülkelerin kapısında yardım dilenir hallere düşüyoruz?

                Üstelik bir değil, iki değil, üç değil kaç kere aynı hataya düşürüldük. Hiç ders alan yok. Sorsanız sorumlu olan da yok.. Sanki doğa olaylarıyla karşılaştık.

                Rüzgâr iş başındaki iktidarların haberi olmadan ve elbette onun gücünün dışında esti ve bir gece fırtına çıkararak her şeyi alıp götürdü.

                Biz nasıl bir toplum ve milletiz?

Çok daha önemlisi biz nasıl bir toplum ve milletiz ki, onca yanlışı yapan bir iktidarı, ülkeyi batırma noktasına getirmesine rağmen halen daha seçip iş başına getiriyoruz?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Açlıktan Anayasaya siyaset... 03 Şubat 2021 | 221 Okunma İktidar blokunun bileşenleri 01 Şubat 2021 | 248 Okunma "Z Kuşağı ne yapacak?" 30 Ocak 2021 | 255 Okunma Sadakat yahut biat 27 Ocak 2021 | 136 Okunma Reform yapılsa da uymaz 25 Ocak 2021 | 128 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar