Adalet düzeninin yabancılaşması

Yoksullaşan ve gittikçe fakirleştirilen toplum, İslam'a ve milliyetçiliğe uygun değildir. Bu cümlenin altını kalın çizgiyle çizelim.

Çünkü burası bizim hareket noktamız, felsefemizin başlangıcıdır.

İslam'ın özü esas/ana metin Kur'an'dır. Bu sebeple metine baktığımızda ayetler "adil yönetin" hükmüne varıyor. Adil yönetim olabilmesi için yöneticilerle, yönetilenlerin kanun önünde eşit olması gerekir. Ayrıcalık olmamalıdır.

Bizde olmayan ve aradığımız şey işte budur.      Bu "kanun önünde eşitliği", sadece mahkeme salonlarında aramayın lütfen.

İşe girerken, sınavlara katılırken, mülakatlara çağırılırken, devlet kurumlarında ihale alırken, hastanede sıra beklerken vb. her yerde eşitlikten söz ediyoruz.

Gücü elinde bulunduranlarla (iktidar sahipleriyle) bulundurmayanların aynı haklara aynı muameleye aynı şekilde tabi olmasından bahsediyoruz.

Kur'an'ın anlattığı adalet bu adalettir.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Açlıktan Anayasaya siyaset... 03 Şubat 2021 | 218 Okunma İktidar blokunun bileşenleri 01 Şubat 2021 | 244 Okunma "Z Kuşağı ne yapacak?" 30 Ocak 2021 | 253 Okunma Sadakat yahut biat 27 Ocak 2021 | 136 Okunma Reform yapılsa da uymaz 25 Ocak 2021 | 128 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar