Kaybetme korkusu

İktidar medyasında sürekli "Gezi olaylarına" gönderme var. Eğer oradan bir korku üretmiyor veya kendileri gereksiz bir işkillenme yaratarak bunu 'iktidarı kayıp ederiz' saplantısına dönüştürmemişlerse, ortada...

İktidar medyasında sürekli "Gezi olaylarına" gönderme var. Eğer oradan bir korku üretmiyor veya kendileri gereksiz bir işkillenme yaratarak bunu 'iktidarı kayıp ederiz' saplantısına dönüştürmemişlerse, ortada ciddiye alınacak millî bir mesele var demektir.

İktidar medyasında "Gezi olayları" dış düşmanların hükümeti devirmek için kasıtlı ve bilinçli olarak yarattığı bir toplumsal isyan olarak anlatılıyor.

Bildiğimiz halk ayaklanması.

Şu sıralar Paris'te süren 'Sarı Yelek' hareketinin Türkiye'ye yansıyacağını varsayarak yeni bir Gezi olayı çıkacakmış gibi yorumlayanlar var. Nitekim yazarın biri soruyor: "Gezi'de marjinal çevrelerden oluşturulan "Çatı İttifak"a bu sefer yeni, farklı ve daha geniş siyasi çevreler mi dahil edilmek isteniyor?"

Bu sorunun cevabı bizde yok. Olsa olsa devletin resmî kurumlarında olur.

Bu tür bilgi, istihbaratlarda olur. Varsa belgeleriyle ortaya konulmalıdır. Çünkü hepimiz vatanımızı seviyoruz. Kim Türkiye batağa sürüklensin ister?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Açlıktan Anayasaya siyaset... 03 Şubat 2021 | 221 Okunma İktidar blokunun bileşenleri 01 Şubat 2021 | 246 Okunma "Z Kuşağı ne yapacak?" 30 Ocak 2021 | 254 Okunma Sadakat yahut biat 27 Ocak 2021 | 136 Okunma Reform yapılsa da uymaz 25 Ocak 2021 | 128 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar