Manzara gördüğünüz gibi

               El âlem gelip bu ülkede hepimizin gözü önünde operasyon çekmiş bedevi kabile mantığı ile bir gazeteciyi öldürmüş biz uygarlık seviyesinin üstüne...

               El âlem gelip bu ülkede hepimizin gözü önünde operasyon çekmiş bedevi kabile mantığı ile bir gazeteciyi öldürmüş biz uygarlık seviyesinin üstüne çıkacak bir Türkiye özlemi içinde olacak yerde tam tersine Atatürk'ün kişisel mirasını tartışmaya açmışız.

                El âlem, güzel ülkemizin, binlerce yıllık tarihi birikimi ve İstanbul'u feth edenlerin mirasçıları olan Türklerin devletini, o devletin hukukunu, siyasetini de altüst ederek istediği papazı söktüre söktüre; tehdit, şantaj baskı uygulayarak almış, biz başımızı ellerimizin arasına alıp derin bir düşünce fırtınası yapıp içinde bulunduğumuz durumu sorgulayacağımız yerde, Atatürk'ün şahsi malını, öz parasını, öz mirasını kime bırakması gerektiğini tartışıyoruz. 

İşin garibi de nedir biliyor musunuz?

                Atatürk, bütün o devletlere ve döneminin zorba kuvvetlerine karşı "İstiklâl-i tam" görüşüyle meydan okumuş ve okuduğu meydanı teslim almış biriydi..

                Bir de mevcut manzaraya bakar mısınız?

Bir önceki gün mangalda kül bırakmıyoruz, üç gün sonra mangalı külüyle teslim etmek zorunda kalıyoruz.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Açlıktan Anayasaya siyaset... 03 Şubat 2021 | 215 Okunma İktidar blokunun bileşenleri 01 Şubat 2021 | 244 Okunma "Z Kuşağı ne yapacak?" 30 Ocak 2021 | 250 Okunma Sadakat yahut biat 27 Ocak 2021 | 135 Okunma Reform yapılsa da uymaz 25 Ocak 2021 | 127 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar