Neden Kırmızı Bülten çıkarmadılar?

               Tartışmayı CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce başlattı. Dedi ki: "FETÖ elebaşı Fetullah Gülen, ABD'den usulüne uygun...

               Tartışmayı CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce başlattı. Dedi ki: "FETÖ elebaşı Fetullah Gülen, ABD'den usulüne uygun istenmedi.."

                Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, cevap verdi, "İade talebi ve ekleri ile tüm evrakın tercümesi, Adalet Bakanlığı'ndadır. Sayın İnce, devlet yalan söylemez. Devlette her şeyin kaydı, belgesi ve arşivi vardır. Sayın İnce, sizi, hukukçu vekilleriniz ve güvendiğiniz hukukçularla birlikte Adalet Bakanlığı'na bizzat belgeleri görmeye ve incelemeye davet ediyorum" dedi.

Bunun üzerine Muharrem İnce, önceki gün Tekirdağ'daki mitingde "Madem ki usulüne uygun olarak iadesini istediniz, ben bu ülkenin milletvekiliyim, bana bunun belgesini göster. Bugün Amerikalılar tekrar beni aradılar dediler ki; '120 koli gönderdiler bize, çoğunluğu gazete kupürüydü' Hatta diyorlar 'İngilizce tercümesi bile yapılmamış, baştan savma'. Yani iade edilmesini istemiyorlar. Niye istemiyorlar? Ortaklık var. Yani ey aziz milletim istiyormuş gibi yapıyorlar. Madem istedin ben şimdi bunun belgesini istiyorum."

Bu tartışma biter mi?

Bitmez.

Lakin ortada kesin bir doğru var ve o da bal gibi hakikat.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Açlıktan Anayasaya siyaset... 03 Şubat 2021 | 221 Okunma İktidar blokunun bileşenleri 01 Şubat 2021 | 248 Okunma "Z Kuşağı ne yapacak?" 30 Ocak 2021 | 255 Okunma Sadakat yahut biat 27 Ocak 2021 | 136 Okunma Reform yapılsa da uymaz 25 Ocak 2021 | 128 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar