Küçük düşürüldük

   ABD'deki davanın adı ne olursa olsun, Türkiye bunu hak etmiyor. Suçu ne olursa olsun ülkemizin bakanlarının ABD'de yargılanması millî tarihimiz ve onurumuz açısından ağır bir durum ve oldukça da...

   ABD'deki davanın adı ne olursa olsun, Türkiye bunu hak etmiyor. Suçu ne olursa olsun ülkemizin bakanlarının ABD'de yargılanması millî tarihimiz ve onurumuz açısından ağır bir durum ve oldukça da yaralayıcıdır.

Daha kaç Türk'ün sırf bu mesele sebebiyle ABD'ye girdiğinde tutuklanacağını bilmiyoruz. Bazı gazetelerin haberlerine bakılırsa pek çok dosyada gizlilik kararı bulunduğu için tam olarak kimlerin suçlandığından da haberimiz yok. ABD'nin suçladıkları arasında eski Bakan Zafer Çağlayan'ın dışında Egemen Bağış var mı mesela.. En ürkütücü olanı ise dönemin en yetkili isimlerinin suçlanıp suçlanmadığından haberimizin olmaması. Bu sebeple bu dosya millî çıkarlarımız açısından uykularımızı kaçıracak derecede riskler taşıyor.

                CHP lideri Kılıçdaroğlu, önceki gün FOX TV'de İsmail Küçükkaya'nın Çalar Saat programındaydı. Söyledikleri, düşünmesini bile istemediğimiz konulardı. Kılıçdaroğlu, -mealen söylersek- "ABD bu dosyalarla Türkiye'deki iktidarı tehdit eder ve boyun eğmeye zorlarsa ne olur" diye sorduktan sonra, "Eğer ülkeyi yönetenler taviz vermeye başlarsa, ABD her isteğini bu sayede yaptırırsa, ülkemiz açısından felaket olur" dedi.

                Kim ne derse desin, ülkeyi yöneten iktidar partisi ve hükümetleri, Reza Zarrab meselesinde süreci doğru yönetemedi. Şimdi Sayın Cumhurbaşkanı "bunun altından pis kokular geliyor" diyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Açlıktan Anayasaya siyaset... 03 Şubat 2021 | 215 Okunma İktidar blokunun bileşenleri 01 Şubat 2021 | 244 Okunma "Z Kuşağı ne yapacak?" 30 Ocak 2021 | 250 Okunma Sadakat yahut biat 27 Ocak 2021 | 136 Okunma Reform yapılsa da uymaz 25 Ocak 2021 | 127 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar